Επίσκεψη Ερντογάν: Υποδοχή από ελληνικά F16 στη Χίο

Αεροσκάφη F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας από την 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα, θα συνοδεύσουν το αεροσκάφος του Τούρκου Προέδρου

Επίσκεψη Ερντογάν: Υποδοχή από ελληνικά F16 στη Χίο

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Της υποδοχής ελληνικών F-16 Block 52+ θα τύχει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που σήμερα επισκέπτεται την χώρας μας για λιγότερο από 48 ώρες. 

Η τριάδα των ελληνικών μαχητικών θα “παραλάβει” τον “μουσαφίρη” νότια της Χίου λίγο μετά την είσοδό του στο FIR Αθηνών και θα τον συνοδεύσει έως το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας. 

Αυτή άλλωστε είναι μια πρόβλεψη της εθιμοτυπίας που εφαρμόζεται κατά την επίσκεψη ξένων ηγετών και αρχηγών κρατών ως μέρους της απόδοσης τιμών που λαμβάνουν χώρα σε αυτές τις περιστάσεις.

Από την άλλη η ιδιαιτερότητα αυτής της συνοδείας είναι ιδιαίτερα υψηλή με δεδομένο ότι ο προσκεκλημένος είναι ο “σουλτάνος” των “γερακιών” της Άγκυρας που δίνουν καθημερινά στο Αιγαίο τον υπερ πάντων αγώνα της παραβατικότητας. 

Πάντως είναι και μια καλή ευκαιρία για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να διαπιστώσει και να διηγηθεί στους πιλότους του την “εμπειρία” της τελευταίας προσγείωσης. 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.