OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Επίθεση φιλίας» από Γκιουλέρ: Δεν θέλουμε προβλήματα με κανέναν, ειδικά με τους γείτονές μας

01/06/2024 - 17:15
Γκιουλέρ

REUTERS/Umit Bektas

Share on FacebookShare on Twitter

Στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, σε δηλώσεις του προς Τούρκους δημοσιογράφους με τους οποίους συναντήθηκε στο πλαίσιο της τελικής φάσης της διακλαδικής άσκησης «Efes 2024», που διεξήχθη υπό την ευθύνη της τουρκικής Στρατιάς του Αιγαίου.

«Πιστεύω ότι διανύουμε μια θετική περίοδο στην ανάπτυξη των σχέσεων μας με την Ελλάδα. Ως Τουρκία, ενεργούμε πάντα με την ιδέα ότι η ειρήνη δεν έχει ηττημένους και ο πόλεμος δεν έχει νικητές. Φυσικά, δεν θα κάνουμε καμία εκχώρηση από τα εθνικά μας συμφέροντα, καθώς προσπαθούμε για μια ειρηνική λύση. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Δεν θέλουμε να έχουμε προβλήματα με κανέναν, ειδικά με τους γείτονές μας» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας στη σχετική ερώτηση της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Hurriyet.

Στην ίδια ερώτηση της επίσης φιλοκυβερνητικής Sabah ο Γιασάρ Γκιουλέρ σχολιάζει ότι «βρισκόμαστε σε μια θετική περίοδο με την Ελλάδα», ενώ σε αντίστοιχη συνέντευξή του στη Milliyet σημειώνει: «Ως Τουρκία, ενεργούμε πάντα με την ιδέα ότι ‘η ειρήνη δεν έχει χαμένους και ο πόλεμος δεν έχει νικητές’. Φυσικά, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν θα κάνουμε ποτέ καμία εκχώρηση από τα εθνικά μας συμφέροντα, όσο προσπαθούμε για μια ειρηνική λύση, καθώς και ότι η αποφασιστικότητά μας για το θέμα αυτό είναι απόλυτη. Υπό αυτή την έννοια, παρακολουθούμε στενά κάθε βήμα, εργασία, προσέγγιση και δήλωση».

Σχετική συνέντευξη του Τούρκου υπουργού δημοσιεύει και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Aksam, όπου, μεταξύ άλλων, επιμένει στην επίλυση των προβλημάτων σε διμερές επίπεδο, χωρίς συμμετοχή τρίτων μερών: «Ο καλύτερος τρόπος για να λύσουν τα προβλήματά τους οι δύο χώρες σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είναι ο διάλογος χωρίς να χρειάζονται τρίτα μέρη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η σχετική αναφορά στην επίσης φιλοκυβερνητική Posta, όπου ο Γιασάρ Γκιουλέρ εκφράζει την πεποίθησή του ότι στα ελληνοτουρκικά «διανύουμε μια θετική περίοδο και ότι μια ειλικρινής και εποικοδομητική σχέση με μια προσέγγιση προσανατολισμένη στη λύση θα ωφελήσει και τις δύο χώρες» και δηλώνει: «Δεν θέλουμε να έχουμε προβλήματα με κανέναν, ειδικά με τους γείτονές μας». Ωστόσο, τονίζει πως «εργαζόμαστε για την αύξηση της αποτελεσματικότητας και της αποτρεπτικότητας του στρατού μας για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας» και επαναλαμβάνει ότι «ο καλύτερος τρόπος για να λύσουν οι δύο χώρες σύμμαχοι του ΝΑΤΟ τα προβλήματά τους είναι να καθιερώσουν διάλογο χωρίς να χρειάζονται τρίτα μέρη».

Αναφορικά με τις τουρκο-αιγυπτιακές σχέσεις, ο Τούρκος υπουργός προαναγγέλλει ότι «ο πρόεδρος της Αιγύπτου αναμένεται να επισκεφθεί τον πρόεδρό μας τις επόμενες ημέρες. Εκτιμώ ότι οι στενές μας σχέσεις θα ξεκινήσουν με αυτή την επίσκεψη. Πιστεύω ότι οι στρατιωτικές μας σχέσεις θα αποκτήσουν σοβαρή δυναμική το επόμενο διάστημα στους τομείς της εκπαίδευσης, της βοήθειας, των συμβουλών και της αμυντικής βιομηχανίας». Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που προαναγγέλλεται η επίσκεψη του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην Τουρκία, ωστόσο τις προηγούμενες φορές η επίσκεψη αυτή συνεχώς αναβαλλόταν.

Σε όλα τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου για τις δηλώσεις του Γιασάρ Γκιουλέρ, οι αναφορές στις εξελίξεις γύρω από το Κουρδικό, σε σχέση με την παρουσία του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ και τις τοπικές εκλογές που έχουν προαναγγελθεί στις ελεγχόμενες από τις κουρδικές δυνάμεις περιοχές της βόρειας Συρίας, καταλαμβάνουν κυρίαρχη θέση. Ο Τούρκος υπουργός τονίζει με έμφαση ότι η Τουρκία «δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στη βόρεια Συρία» και είναι έτοιμη για στρατιωτική επιχείρηση αν χρειαστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / του ανταποκριτή Γ. Μανδαλίδη

Tags: ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΛΕΡΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ

Related Posts

Navtex
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία προκαλεί ξανά και αμφισβητεί με NAVTEX ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο βόρειο Αιγαίο

09/07/2025 - 09:49
Στις 14 Οκτωβρίου οι υπογραφές για την πενταετή Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Διπλωματικές πηγές προς Τουρκία: «Η επίκληση του διεθνούς δικαίου προϋποθέτει να υιοθετείται καθ’ ολοκληρίαν»

29/06/2025 - 08:05
Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Σύντομο τετ-α-τετ Μητσοτάκη και Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του NATO

25/06/2025 - 15:25

Διαβάστε Επίσης

Κυβερνητικός ανασχηματισμός στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι προτείνει τον νυν πρωθυπουργό Ντένις Σμίχαλ για υπουργό Άμυνας

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ – Τον κάλεσε στην Ελλάδα

Η Σουηδία εξετάζει την αύξηση της ηλικίας επιστράτευσης των αξιωματικών από τα 47 στα 70 έτη

Ουκρανία: Η ΕΕ θεωρεί «μεγάλη» τη διορία των 50 ημερών που έδωσε ο Τραμπ στη Ρωσία για να τερματίσει τον πόλεμο

Γάζα: Η Χαμάς κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι «οδηγεί τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία» – Το Ισραήλ «κάνει ένα βήμα πίσω»

ΓΕΣ: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Γαλλικής Στρατιωτικής Ακαδημίας «Saint-Cyr Coëtquidan» στην Ελλάδα [pics]

«Μήνυμα» Ισραήλ στη νέα κυβέρνηση της Συρίας ο βομβαρδισμός των τανκς: «Δεν θα ανεχτούμε τη βία κατά των Δρούζων»

Πολεμικό Ναυτικό: H φρεγάτα ΨΑΡΑ κατέπλευσε στο λιμάνι της Βομβάης στην Ινδία [pics]

Top News

Ο Μάικλ Τζόρνταν επισκέφτηκε εστιατόριο στην Βουλιαγμένη και άφησε απίθανο φιλοδώρημα

Ο Άρης Μουγκοπέτρος υποβλήθηκε σε δεύτερη επέμβαση στο μάτι – Το συγκινητικό του μήνυμα

Ο Κάνιε Γουέστ έστησε τους fans σε live στη Σαγκάη και «έφαγε» κράξιμο - Φώναζαν «τα λεφτά μας πίσω»

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου στη Σαντορινή για διακοπές μαζί με τον γιο του - Το τρυφερό video που ανέβασε από το πλοίο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert