«Ερντογάν ΑΕ»: Χρυσές δουλειές για τα UAV’s του γαμπρού του «σουλτάνου»

Οικογενειακή υπόθεση είναι στην Τουρκία ο πόλεμος αλλα κυρίως οι μπίζνες που γεννάει εσχάτως ο κατ’ευφημισμόν “Κλάδος Ελαίας” αλλά και σε όσες “εργολαβίες” είναι απαραίτητες για την παράσταση προκλητικότητας που ανεβαίνει καθημερινά στο Αιγαίο.

Άλλωστε από αυτές αυγατίζει ο τραπεζικός λογαριασμός της κόρης του σουλτάνου και συζύγου του μεγαλύτερου κατασκευαστή μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη γείτονα, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ.

Πόσο κοστίζουν τα UAVs που φτιάχνει ο γαμπρός του Ερντογάν; Μόνο για έξι η BAYKAR MAKINA, εισέπραξε 36.770.000 δολάρια, ξεσηκώνοντας θύελλα από την τουρκική αντιπολίτευση. Μάλιστα υπολογίζεται ότι στα ταμεία της έχουν μπει σχεδόν 233 εκατομμύρια δολάρια για το πρόγραμμα UAVs made in turkey.

Ο στόχος φυσικά είναι η κατοχύρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μεριδίου από το εξοπλιστικό υποπρόγραμμα μαμουθ των 9.4 δις ευρώ που αποφασίστηκε στις αρχές της χρονιάς.

Για χάρη των Μπαιρακτάρ του γαμπρού, ο σουλτάνος “φρενάρει” με κάθε τρόπο και το εθνικό UAV ANKA, που ναι μεν ντεπουντάρισε στο Αιγαίο, αλλά πληροφορίες από την τουρκία θέλουν να αντικαθίσταται στο Αρχιπέλαγος από το οικογενειακό μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Και προκειμένου να εδραιωθεί η πεποίθηση στην τουρκική κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα των οικογενειακών uavs, κατ’εντολή του “αρχιστράτηγου” ο στρατηγός ακαρ αναδεικνύει τα μπαιρακτάρ στο μακρύ δόρυ της τουρικής πολεμικής μηχανής.

Το δόρυ που μπορεί να στραφεί και προς την δύση, για να υπηρετήσει άριστα και την εσωτερική προπαγάνδα για την δήθεν κυριαρχία Αιγαίο. Άλλωστε η τουρκική διαφήμιση, θέλει τα Bayraktar να διαθετούν τη δυνατότητα παραμονής στον αέρα για περισσότερες από 25 ώρες ενώ μπορούν να φέρουν φορτίο βάρους 100 κιλών.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία τα Μπαιρακτάρ χρησιμοποιήθηκαν σε 64 αποστολές, προκαλώντας απώλειες 405 Κούρδων μαχητών ενώ έχουν καταστρέψει περισσότερα 183 καταφύγια και αποθήκες. Και συνεχίζουν να σκορπούν τον όλεθρο. 


Βίντεο: Όλα όσα προβλήθηκαν για τις χρυσές δουλειές του Ερντογάν στην εκπομπή Live news με τον Νίκο Ευαγγελάτο