Ερντογάν: «δεν έχω αρχηγό για το Ναυτικό»!

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν προσπαθεί να παρέμβει για να σταματήσουν οι συλλήψεις και οι παραιτήσεις των τούρκων αξιωματικών και εξηγεί την τραγική κατάσταση που έχει βρεθεί το τουρκικό Ναυτικό.

«Δεν μας έχει απομείνει κανένας αρχηγός για να στείλουμε στο στόλο, αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει να συμβαίνει» δήλωσε ο Ερντογάν επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ανέφεραν πως δεν έχει απομείνει αξιωματικός σε επίπεδο ναυάρχου ο οποίος θα μπορεί να αντικαταστήσει τον τούρκο αρχηγό Ναυτικού.

Στις δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο 24 της Τουρκίας ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως « αυτό που πρέπει να δουμε είναι το εξής. Μέχρι σήμερα είναι φυλακισμένοι εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί. Επίσης υπάρχουν πολλοί που καλούνται να απολογηθούν και κρατούνται. Υπάρχουν κατηγορίες έναντίον τους ακόμη και ως πράκτορες ή και δημιουργία παράνομης οργάνωσης. Αν ο δικαστής έχει σίγουρα αποδεικτικά στο χέρι του ας τον καταδικάσει αν όμως υπάρχουν υποψίες δεν μπορείς να τον κρατά ή να τον ταλαιπωρεί. Δηλαδή δεν μπορείς να κατηγορεί ή να καλεί τον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αυτό μειώνει το ηθικό όλης της δομής του στρατού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν έμεινε ναύαρχος στο τουρκικό Ναυτικό!

«Ακέφαλο» το τουρκικό ναυτικό. Παραιτήθηκε ο αρχηγός Στόλου της Τουρκίας