Ερντογάν: Θα εφαρμόσουμε πολιτικές σύμφωνα με το συμφέρον μας στο Αιγαίο

Πρώτη δημοσίευση: 2018-04-24 14:24:32
Τελευταία ενημέρωση: 2018-04:24 17:08:32

 

«Θα εφαρμόσουμε πολιτικές σύμφωνα με το συμφέρον μας στο Αιγαίο» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο οποίος συνεχίζει το παιχνίδι των προκλήσεων,  ρίχνοντας (ξανά) «λάδι στη φωτιά» στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. 

Σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (24/04/2018) ο Ερντογάν τόνισε πως η Τουρκία θα εφαρμόσει πολιτικές στο Αιγαίο σύμφωνα με τα συμφέροντα του λαού της, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο ίδιος: «Από την Κύπρο ως το Αιγαίο από τη Μαύρη θάλασσα έως τη Θράκη, παντού, θα εφαρμόσουμε πολιτικές σύμφωνα με τα συμφέροντα του λαού και της χώρας μας». Με τον τρόπο αυτό δείχνει την πρόθεση της τουρκικής κυβέρνησης και του ιδίου πώς θα στήσει την εξωτερική πολιτική μελλοντικά, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές.

«Η ειρήνη μαζί σας δεν μοιάζει με καμία άλλη»

Υπενθυμίζεται ότι, σε πρόσφατη δήλωσή του, ο τούρκος πρόεδρος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ειρήνη στο Αιγαίο, σημειώνοντας πως δεν επιθυμεί άλλες εντάσεις. Όπως είχε πει ο ίδιος:  «χρειαζόμαστε ειρήνη τώρα. Η ειρήνη μαζί σας δεν μοιάζει με καμία άλλη». Mάλιστα τότε είχε  αναφερθεί και με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο νεαρός και δυναμικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει να κάνει ένα καινούργιο βήμα. Όπως είχε δηλώσει:  Αυτό το διαπίστωσα στην επίσκεψή μου στην Ελλάδα, και στο ίδιο πνεύμα είδα και τον Έλληνα πρόεδρο».

Με πληροφορίες απο ΣΚΑΙ