Ερντογάν: «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ηχηρή απάντηση στο πεδίο της μάχης»

Για μονομερείς ενέργειες της Κύπρου στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο, έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος.

Στη διάρκεια εγκαινίων διυλιστηρίου πετρελαίου στην Αλιάγα της Σμύρνης.ο Ερντογάν έκανε λόγο για μονομερείς ενέργειες της Κύπρου όσον αφορά στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ανέφερε ότι «λυπόμαστε για τις πρωτοβουλίες όπως τα μονομερή τετελεσμένα για τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες είναι καταδικασμένες στην αποτυχία.

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε την απάντηση μας κατά αυτών των επιβολών και στο πεδίο της μάχης και στο διπλωματικό χώρο με τον ισχυρότερο τρόπο. Όλες οι πλευρές θα δουν αργά ή γρήγορα πως οι πρωτοβουλίες οι οποίες αψηφούν τη χώρα μας και τους αδερφούς μας δεν έχουν πιθανότητα επιτυχίας» τόνισε».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα καταφέρεται εναντίον της κυπριακής κυβέρνησης για τις έρευνες που πραγματοποιεί για υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ της Κύπρου, καθώς υποστηρίζει πως και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στην περιοχή.

Με πληροφορίες από : Newsit.com.cy  , Newsit.gr