Ερντογάν: Είχαμε δίκαιο για την τρομοκρατία

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα οτι το αυτοκίνητο που σκότωσε 14 άτομα, όταν εξερράγη στα τουρκο-συριακά σύνορα χθες δεν ελέγχθηκε από την συριακή πλευρά των συνόρων.

Ο λόγος που δεν υπάρχει έλεγχος ειπε ο Τουρκος πρωθυπουργός ειναι επείδη η συριακή πλευρά δεν λειτουργει και δεν πραγματοποιούνται ελεγχοι.

Σε νωρίτερες δηλώσεις του χθες το βράδυ, μιλώντας, σε δείπνο που παρέθεσε στους πρέσβεις των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ο κ. Ερντογάν τόνισε- μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς άνθρωποι σκοτώθηκαν και η πλειονότητα των τραυματιών είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ελπίζουμε, όμως, πως σύντομα θα γίνουν καλά. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο σωστοί ήμασταν για το ζήτημα της Συρίας και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Θα ήθελα να τονίσω ιδιαιτέρως ότι δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε από την αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε και τα δύο ζητήματα».

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμάρ Γκιουλέρ δηλωσε σήμερα οτι απο την έκρηξη πέθαναν 14 άτομα, μεταξύ των οποίων ειναι και τρεις Τούρκοι, και τραυματίστηκαν περίπου 30.

Η περιοχή στην οποία η έκρηξη έλαβε χώρα χρησιμοποιείται μόνο για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιος ευθύνεται για την επίθεση στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Οι αμερικανικές «συμβουλές» για το Αιγαίο, και η θέση της Τουρκίας στη Μ.Ανατολή