O Ερντογάν κατηγορεί την Ευρώπη για στήριξη του PKK

  ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
 

    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε πολλές χώρες της Ευρώπης και ισχυρίστηκε πως υποστηρίζουν το PKK. O τούρκος πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTVö δήλωσε πως η Κουρδική οργάνωση  έχει πολλά έσοδα από τις οργανώσεις της στη Γερμανίαö οι οποίες δεν έχουν κηρυχθεί παράνομες.
   « Πολλές Σκανδιναβικές χώρες φιλοξενούν πολλά μέλη του PKK και τους βοηθούν. Εγω αυτό δεν διστάζω να το δηλώσω καθώς το έχω πει και στους ηγέτες αυτών των χωρών» δήλωσε ο Ερντογάν.
    Ο Ερντογάν παραδέχθηκε, πως στις προηγούμενες μυστικές συνομιλίες της MIT με το PKK που πραγματοποιήθηκαν στο Όσλο , ήταν ο ίδιος αυτός που είχε δώσει την εντολή τους διοικητές των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. O τούρκος πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν και πάλι συνομιλίες με το PKK. “Αν κρίνουμε πως είναι απαραίτητο μπορεί να κάνουμε παρόμοια βήματα. Όλες οι χώρες χρησιμοποιούν τις μυστικές τους υπηρεσίες με τον τρόπο αυτό. Η δική μας ΜΙΤ όποτε χρειαστεί μπορεί να κάνει τέτοιο βήμα. Εμείς δεν έχουμε προαπαιτούμενα για να μην κάνουμε αυτές τις κινήσεις. Αν έρθει η στιγμή θα κάνουμε το βήμα αυτό» δήλωσε ο Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία ξεκινά διάλογο με το PKK;