Ερντογάν για επίσκεψη στην Αθήνα: «Στόχος η ενδυνάμωση των σχέσεων με τους γείτονες μας»

Στην αυριανή επίσκεψή του στην Αθήνα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις δηλώσεις Τύπου μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως ανέφερε χθες και το OnAlert, το ζήτημα της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα βρισκόνταν ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου.

«Αύριο πηγαίνουμε στην Ελλάδα, και μετά θα επισκεφθούμε την Ουγγαρία στις 18 Δεκεμβρίου. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις και τη συνεργασία μας με τις χώρες της περιοχής, αρχής γενομένης από τους γείτονες μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν για την επίσκεψη του στην Αθήνα.

Και συνέχισε: «Κάθε πρόοδος που κάνει η χώρα μας στον πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό τομέα στις διμερείς σχέσεις της, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον Τουρκικό Αιώνα. Βαδίζουμε αποφασιστικά προς τους στόχους που έχουμε θέσει, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο».

«Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας σε κάθε πολίτη που υποστηρίζει το όραμά μας για τον αιώνα της Τουρκίας. Λύνουμε ένα προς ένα τα προβλήματα της καθημερινότητας… Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι πίσω μας. Ελπίζουμε να γίνουμε καλύτεροι από εδώ και πέρα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Reuters