Ερντογάν για συνάντηση με Μητσοτάκη: «Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε με αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση»

Για τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Άγκυρα αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου στην Τουρκία.

Ερντογάν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Άγκυρα αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου στην Τουρκία.

Όπως τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη «φυσικά δεν πρόκειται να λύσουμε όλα τα προβλήματα με μια – δυο συναντήσεις. Ωστόσο δεν θα διστάσουμε να αναζητήσουμε πεδίο συμφωνίας σε θέματα κοινού συμφέροντος. Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μία διαδικασία που απαιτεί υπομονή και αντοχή».

«Η επίσκεψη που πραγματοποίησε στη χώρα μας ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Μητσοτάκης αποτέλεσε την τελευταία ένδειξη της βούλησής μας να ανοίξουμε μία νέα σελίδα στις σχέσεις μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Είμαστε ευχαριστημένοι από την ανάπτυξη των σχέσεών μας με την Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται η παρέμβαση τρίτων μερών, στο πλαίσιο του δικαίου μεταξύ γειτόνων», πρόσθεσε.

«Βλέπουμε ότι και ο κ. Μητσοτάκης μοιράζεται την ίδια αίσθηση μαζί μας. Γνωρίζοντας τους κινδύνους που υπάρχουν, πρώτα ο Θεός, θα προχωρήσουμε τη διαδικασία με αποφασιστικότητα. Η απόσταση που διανύσαμε με την Ελλάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για τις άλλες χώρες της περιοχής μας», ανέφερε ο Ερντογάν.

Τέλος, είπες πως η Τουρκία δεν θα αφήσει χωρίς απάντηση «το χέρι που της απλώνεται». «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης».

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

θόλος - Μητσοτάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Προχωράμε σε μια από τις πιο ουσιαστικές ενισχύσεις των Ενόπλων Δυνάμεων των τελευταίων ετών»

Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε 10 νέα εξοπλιστικά προγράμματα άνω των 4 δισ. ευρώ, με αιχμή του δόρατος την «Ασπίδα του Αχιλλέα», τονίζει ο πρωθυπουργός