Ερντογάν: Νέο επικοινωνιακό «χτύπημα» με χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν φαίνεται πως συνεχίζει ακάθεκτος το επικοινωνιακό παιχνίδι του, «ανεβάζοντας τους τόνους» όχι μόνο μέσω επιθετικών δηλώσεων αλλά και συμβολισμών, όπως έγινε σε πρόσφατη παρουσία του στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.

Η «Γαλάζια Πατρίδα» του Ταγίπ Ερντογάν αποτυπώθηκε σε χάρτη που είχε στην πλάτη του ο Τούρκος Πρόεδρος την ώρα που υπέγραφε το βιβλίο επισκεπτών του Πανεπιστημίου, «στέλνοντας» σαφές μήνυμα με τον συμβολισμό του.

Στον χάρτη φαίνεται ξεκάθαρα για πρώτη φορά τι περιλαμβάνει η «γαλάζια πατρίδα» έκτασης 462.000 τετραγωνικών χιλιόμετρων. Ενσωματώνει ύδατα γύρω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης και τμήμα των Κυκλάδων.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις χθεσινές εκδηλώσεις εορτασμού για την τουρκική νίκη στην Μικρασιατική Εκστρατεία, η οποία κατέληξε στην Μικρασιατική Καταστροφή και την πυρπόληση της Σμύρνης.

Στις χθεσινές δηλώσεις του ο Ερντογάν μεταξύ άλλων δήλωσε πως η Τουρκία ουδέποτε θα επιτρέψει την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων.

Με πληροφορίες από: Newsit