Ερντογάν: «Ποιός έδωσε την άδεια στον Μητσοτάκη να μου απαντήσει; – Δεν θα πέσω στο επίπεδό του»

Με την γνωστή προκλητική ρητορική εμφανίστηκε σήμερα στην Τουρκία ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

«Ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει τους κανόνες του πρωτοκόλλου. Παρότι δεν προβλεπόταν να μου απαντήσει δεν ξέρω πως πήρε την άδεια και από ποιον και προσπάθησε να μου απαντήσει», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το τέλος της προσευχής της Παρασκευής, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Αναφορικά με το επεισόδιο που έγινε στο δείπνο των ηγετών στην σύνοδο της Πράγας, επεισόδιο που προκάλεσε ο ίδιος είπε μεταξύ άλλων μιλώντας σε τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό του: «Προσπάθησε να μου απαντήσει. Να απαντήσω στην απάντησή του; Θα έπεφτε σε τέτοιο επίπεδο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας;»

Όσον αφορά στο θέμα της προμήθειας και αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και την άρνηση των ΗΠΑ να τα δώσει στην Τουρκία ο Ερντογάν είπε: «Αν η Αμερική δεν ικανοποιήσει τις ανάγκες μας όσον αφορά στα F-16 υπάρχουν και άλλες χώρες να τις καλύψουν».

Πιθανές επιλογές για την Τουρκία είναι το βρετανικό Eurofighter Typhoon, ή ακόμα και η απόκτηση μαχητικών Su-35 από τη Ρωσία, γεγονός που θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη ρήξη στις σχέσεις Άγκυρας και NATO.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Reuters