Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου: «Ευκαιρία να αρχίσει μια νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας – Να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο» [pics]

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παίρνοντας τον λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλωσόρισε τον Ταγίπ Ερντογάν. «Σας ευχαριστώ» απάντησε ο Ερντογάν. «Η επίδειξη ανθρωπιάς μετά τα τραγικά συμβάντα στις δυο χώρες έδειξαν ότι είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό για τους δυο λαούς είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η διαπίστωση αυτή μπορεί να αποτελέσει βάση για την εδραίωση ενός κλίματος για την αποφυγή εντάσεων στις διμερείς μας σχέσεις.

Αν αναλογιστούμε τι γίνεται στον περίγυρό μας είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για την εδραίωση της ειρήνης και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου προς όφελος των λαών μας και της ευρύτερης περιοχής».

«Υπάρχουν ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά είναι σημαντική η εμπέδωση του εποικοδομητικού κλίματος. Η παρουσία σας στην Ελλάδα αντανακλά αυτό το θετικό πνεύμα. Με τι σκέψεις αυτές κ. Πρόεδρο διαβιβάζω τις ευχές μου στον φίλο λαό της Τουρκίας για ειρήνη και ευημερία», κατέληξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα που βρίσκομαι στην Αθήνα μετά από 6 χρόνια. Πιστεύω ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας θα αποτελέσει ευκαιρία να αρχίσει μια νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ με μια ευρεία αντιπροσωπεία υπουργών και οι υπουργοί θα κάνουν εποικοδομητικές συνομιλίες με τους ομολόγους τους βέβαια ο σκοπός είναι να ανεβάσουμε στα 30 δις. Θα συζητήσουμε πια βήματα θα κάνουμε σε όλα τα θέματα Οι προετοιμασίες έχουν γίνει από τους υπουργούς και βάζουμε τις απαραίτητες υπογραφές, θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με πιο λογικό τρόπο. Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο και για το μέλλον των δυο πλευρών να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο».

Φωτογραφίες Eurokinissi