OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

F-35: «Η Ελλάδα φρενάρει την Τουρκία για τα F-16, αλλά αγοράζει 40 μαχητικά» γράφει ο τουρκικός Τύπος

30/06/2022 - 11:07
F-35
Share on FacebookShare on Twitter

Την έκπληξη, τον αιφνιδιασμό, ίσως και την ανησυχία που επικρατεί στην Τουρκία μετά την γνωστοποίηση της είδησης πως η Ελλάδα στέλνει επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για την απόκτηση 20 + 20 μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35, αποτυπώνουν τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου.

Οι σημερινές εφημερίδες, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, αναφέρουν ότι η Ελλάδα επιχειρεί να αλλάξει τις ισορροπίες με την απόκτηση των γαλλικών Rafale και των αμερικανικών F-35.

Ο στρατιωτικός αναλυτής Μέτε Γιαράρ είπε χαρακτηριστικά ότι ο βασικός παράγοντας που θα μπορούσε να αλλάξει την ισορροπία μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι η αεροπορία που είναι ο μόνος τομέας στον οποίο η Τουρκία δεν έχει παραγωγή.

«Την ισορροπία προσπαθούν να την αλλάξουν από εκεί. Με τα μαχητικά Rafale με τους ευρωπαϊκούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Meteor και Scalp. Μιλάμε για οπλικά συστήματα αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους και τώρα το κάνουν με την αγορά των F-35!».

Ενδεικτικά, το πρωτοσέλιδο της Hurriyet αναφέρει: «Επιστολή της Ελλάδας στις ΗΠΑ για τα F-35. Θα αγοράσουν 20+20 F-35».

Η A Haber αναφέρει: «Κίνηση από την Ελλάδα για τα F-35. H Eλλάδα επιχειρεί να εμποδίσει την Τουρκία για τα F-16, όμως ξεκίνησε τις ενέργειες για την αγορά 40 F-35».

Και η SOZCU: «H Eλλάδα έστειλε επιστολή στις ΗΠΑ για τα F-35».

Τουρκική αντιπολίτευση: Να μην απορήσουμε αν ο Ερντογάν γίνει κουμπάρος του Μητσοτάκη

Εντωμεταξύ σκληρή κριτική κατά του Ερντογάν για την παρουσία του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ασκεί η τουρκική αντιπολίτευση, η οποία σημειώνει ότι ο Τούρκος πρόεδρος «όλο αλλάζει απόψεις και πολιτικές, ίσως γίνει και κουμπάρος του Μητσοτάκη!».

Πάντα σύμφωνα με την ανταπόκριση του Μανώλη Κωστίδη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Οζγκιούρ Οζέλ δήλωσε: «Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε ‘για μένα πλέον δεν υπάρχει ο Μητσοτάκης’, ‘δεν θα ξανασυναντηθώ με τον Μητσοτάκη’, αν όμως κρίνουμε από τις απότομες αλλαγές του, τις ‘αναστροφές’ τις οποίες κάνει, τότε δεν πρέπει να απορήσουμε αν τον επόμενο μήνα ο ίδιος ο Ερντογάν γίνει κουμπάρος σε γαμήλια τελετή του Μητσοτάκη.

Εκεί που φτάσαμε δεν έχει καμία αξία η κάθε κουβέντα που λέει!».

Πηγή: skai.gr

Tags: F-35ΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Related Posts

ΜΟΕ - Ταξιαρχία «ΡΙΜΙΝΙ»
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

ΜΟΕ: Ο Τούρκος διοικητής της 9ης Συνοριακής Ταξιαρχίας επισκέφθηκε την 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία «ΡΙΜΙΝΙ» [pics]

07/05/2025 - 16:50
Γεραπετρίτης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γεραπετρίτης: Το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι

06/05/2025 - 20:46
Φιντάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ιδιωτικό δείπνο Γεραπετρίτη – Φιντάν στην Κωνσταντινούπολη: «Το casus belli της Τουρκίας εμποδίζει την αμυντική συνεργασία»

03/05/2025 - 15:47

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: To 1918 o Ελληνικός Στρατός νικάει τους Βούλγαρους στο Μακεδονικό μέτωπο

Μάλι: Με προεδρικό διάταγμα η στρατιωτική χούντα διαλύει όλα τα πολιτικά κόμματα

Καινοτομία και έξυπνες ολοκληρωμένες λύσεις από τον όμιλο EFA GROUP στη DEFEA 2025

Τουρκία και Αίγυπτος υπέγραψαν νέα ενεργειακή συνεργασία με επίκεντρο το φυσικό αέριο

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τιμήθηκε με το βραβείο «Distinguished Ancien» του NATO [pics]

Οτσαλάν: O Κούρδος ηγέτης του PKK «χαιρέτισε» τη διάλυση της ένοπλης οργάνωσης

Ισραήλ: Ο στρατός αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τους Χούθι της Υεμένης

Prince of Wales: Στη Σούδα το βρετανικό αεροπλανοφόρο, ναυαρχίδα του Royal Navy [pics]

Top News

Η Μελίνα Νικολαΐδη άνοιξε την τσάντα της Δέσποινας Βανδή στο TikTok και έγινε viral - Είχε από οδοντογλυφίδες μέχρι λαχεία

Κωνσταντίνος Βασάλος: Δεν έχω ακόμα κάποια πρόταση για να ανανεώσω στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

Ελληνικό: Στο στόχαστρο και δεύτερη γυναίκα μετά την οικιακή βοηθό - Οι υποψίες των γειτόνων την οικογένειας που «ξεκληρίστηκε»

Eurovision 2025: Χαμός με το χιουμοριστικό σχόλιο του Γιώργου Καπουτζίδη - «Η πιο μπάσα ανδρική φωνή που θα ακουστεί απόψε, θα είναι η δική μου»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert