Φυλακές Αδριανούπολης: Με υψηλό ηθικό οι Έλληνες στρατιωτικοί

Πρώτη Δημοσίευση: 2018-03-06 12:13:31
Τελευταία Ενημέρωση: 2018-03-06 14:33:31


Ως «εξαιρετικά υψηλό» περιέγραφε καλά ενημερωμένη πηγή του Ελληνικού Πενταγώνου το ηθικό των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, που συνεχίζουν να κρατούνται στις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας της Αδριανούπολης. Όμως η ίδια πηγή ανέφερε στο OnAlert ότι αυτό δεν αναιρεί τη διάσταση και την επίδρασή της ότι πρόκειται για δυο αξιωματικούς που παραμένουν έγκλειστοι σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα της Τουρκίας. 

Η ίδια πηγή ενημέρωσης, και παρά τα διφορούμενα μηνύματα που εκπέμφθηκαν εχθές η Άγκυρα, εξέφραζε την συγκρατημένη αισιοδοξία της αναφορικά με την άτυπη δέσμευση της τουρκικής πλευράς για διατήρηση του κατηγορητηρίου μόνο στο σκέλος της παράνομης διείσδυσης. Σχετικά με τις υποβολιμαίες τουρκικές αναφορές περί απόδοσης κατηγορίας για κατασκοπία, το υψηλόβαθμο στέλεχος υποστήριζε ότι: «δεν υπάρχει κανένα εύρημα που να στοιχειοθετεί δόλο». 

Επιπλέον η ίδια πηγή απέρριπτε κατηγορηματικά τα σενάρια που ήθελαν τα όπλα και οι ασύρματοι των δυο στρατιωτικών να έχουν παραληφθεί από στέλεχος του Στρατού Ξηράς που μετέβη πριν από μερικά 24ωρα στην Αδριανούπολη. Επιπλέον διέψευδε με το ίδιο κατηγορηματικό ύφος τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και ήθελαν τον Ανθυπολοχαγό και τον ΕΠ-ΟΠ λοχία να έκαναν περιπολία με στρατιωτικό όχημα. 

Νωρίτερα για εμπλοκή με ευθύνη της Τουρκίας έκανε λόγο από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος όπου ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για την σύλληψη των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών.

Tην ελπίδα για μια θετική έκβαση της υπόθεσης των δύο ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.