«Φρένο» στους τουρκικούς πανηγυρισμούς βάζει ο Μενέντεζ: «Δεν θα εγκρίνω την πώληση των F-16»

Δεν αποτελεί νίκη για την Τουρκία ο νόμος NDAA (National Defense Authorization Act) για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, ξεκαθάρισε ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Γερουσίας, με ανάρτησή του στο twitter επανέλαβε πως σαν πρόεδρος της Επιτροπής δεν πρόκειται να εγκρίνει την πώληση F-16 στην Τουρκία όσο ο Ερντογάν συνεχίζει τις παραβιάσεις στην περιοχή.

Την απόφασή του να μην ενδώσει σε οποιαδήποτε πίεση για πώληση των F-16 στην Τουρκία είχε επαναλάβει ο Μενέντεζ μιλώντας με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Λένα Αργύρη, ενώ πρόσθεσε ότι είναι εξοργιστικές και απαράδεκτες τις τουρκικές επιδρομές στη Συρία.

Η Τουρκία καλωσόρισε σήμερα το τελικό κείμενο του αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ χωρίς ωστόσο να κάνει καμία αναφορά στο ξεκάθαρο μήνυμα που επέλεξε να στείλει με αυτό το Κογκρέσο προς την Άγκυρα για τις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, με τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να επικεντρώνεται στην δυνητική πώληση μαχητικών τύπου F-16 στην Τουρκία.