Γερμανία: Διαδήλωση των τούρκων υπέρ του Ερντογάν

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Επίδειξη δύναμης στη Γερμανία έκανε ο Ερντογάν με την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) !
Περίπου 12.000 τούρκοι συγκεντρώθηκαν σε κεντρική πλατεία της πόλης και κρατώντας σημαίες της Τουρκίας και του AKP φώναζαν συνθήματα υπέρ του τούρκου πρωθυπουργού.
Ο Eρντογάν μίλησε στο συλλαλητήριο μέσω δορυφορικής σύνδεσης και καταδίκασε το πραξικόπημα στην Αίγυπτο και τόνισε πως «είμαστε εναντίον αυτών των πρακτικών καθώς εμείς είμαστε θύματα τέτοιων πραξικοπημάτων».
Το συλλαλητήριο στη Γερμανία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των αντιδιαδηλώσεων που διοργανώθηκαν στην Τουρκία ως απάντηση σε αυτά του πάρκου Γκεζί.
Ήταν ίσως και ένα μήνυμα στην Άγκελα Μέρκελ, που κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, για τη δύναμη των τούρκων ψηφοφόρων στις επικείμενες εκλογές της Γερμανίας .

Το βράδυ του Σαββάτου, η τουρκική αστυνομία επιχείρησε να εμποδίσει και πάλι τη συγκέντρωση πλήθους στο πάρκο Γκεζί. Με τη χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων όπως και δακρυγόνων δεν επετράπη καμία συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ. Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία κάποιων ανθρώπων με πολιτικά που κρατούσαν ρόπαλα και χτυπούσαν τους διαδηλωτές τρομοκρατώντας των κόσμο. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως αυτοί οι άνδρες ήταν καταστηματάρχες της περιοχής και συνελήφθησαν αλλά αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν πως οι άνδρες με τα ρόπαλα ενδέχεται να ήταν αστυνομικοί.