Γιατί κλήθηκε εσπευσμένα από τον Δένδια ο Α/ΓΕΑ την ώρα που Σαμαράς-Νταβούτογλου τα έλεγαν!

Περίπου την ίδια ώρα που ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας καλούσε επειγόντως στο γραφείο του τον Α/ΓΕΑ Βαγγέλη Τουρνά για την κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλούσε στο τηλέφωνο με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Α/ΓΕΑ εμφανίστηκε μάλιστα στο υπουργικό γραφείο με την φόρμα πτήσης! Είχε μόλις φθάσει στο ΥΠΕΘΑ μετά από πτήση! Ο Δένδιας τον είχε καλέσει λόγω της τουρκικής έντονης στρατιωτικής κινητικότητας που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Ο Α/ΓΕΑ παρέμεινε στο γραφείο του Δένδια αρκετή ώρα. Αφορμή ήταν η περίεργη πτήση ενός CN 235.

Την ίδια περίπου ώρα ο Σαμαράς μιλούσε στο τηλέφωνο με τον Νταβούτογλου. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, “ήταν κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα και τον σκέφτηκε. Το τηλέφωνο του Αντώνη Σαμαρά χτύπησε σήμερα και στην άλλη άκρη ήταν ο τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο κ. Νταβούτογλου, βρίσκεται στην τουρκική παραμεθόριο κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα και ο οποίος ευχήθηκε στον κ. Σαμαρά για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις των δυο χωρών το τελευταίο διάστημα δεν είναι και στα καλύτερά τους, μετά την προκλητική στάση των γειτόνων μας αλλά και τις συνεχείς παραβιάσεις από ξηράς και αέρος”.

Διαβάστε ακόμη:

Χριστούγεννα σε κατάσταση ετοιμότητας- Τι «έψαχναν» οι Τούρκοι στην Κρήτη


Προκλητική τουρκική αποστολή κρούσης ή κατασκοπείας μεταξύ Ρόδου-Κρήτης