Γκιούλ προς Σαμαρά: Είστε απο τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Τουρκία

«Η Ελλάδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Τουρκία».
Αυτή την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμντουλάχ Γκιούλ στη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά, στην προεδρική κατοικία του τούρκου προέδρου στην Κωνσταντινούπολη στα Θεραπειά στο Βόσπορο.

«Τα τελευταία δέκα χρόνια οι ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία ξεπέρασαν τα 6.6 δισεκατομμύρια δολάρια και η Ελλάδα είναι η πέμπτη χώρα σε επενδύσεις στην Τουρκία» δήλωσε ο Γκιουλ. Στη συνάντηση των δυο ανδρών συμμετείχε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος όπως και ο τούρκος ομόλογος του Αχμέτ Νταβούτογλου.

 Ο Γκιουλ τόνισε πως την τελευταία περίοδο ξεκίνησαν και τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα και δήλωσε πως οι τουρκικές εταιρείες  θα προσπαθήσουν να επενδύσουν στους τομείς ενέργειας και τουρισμού. 

 Ο Ελληνας πρωθυπουργός ειπε πως είναι εντυπωσιακές οι τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα και συμπλήρωσε πως «ευχόμαστε να συνεχιστούν οι επενδύσεις αυτές». Ο Αντώνης Σαμαράς ειπε επίσης πως «παρακολουθούμε από κοντά και με εκτίμηση την θετική απόδοση της τουρκικής οικονομίας όπως και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν: οι πρώτες φωτογραφίες

Στην Τουρκία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς