Η Αθήνα απαντά στον Ερντογάν: Τελείως ανυπόστατοι και ψευδείς οι χαρακτηρισμοί του

Το παρελθόν εργαλειοποίησης μεταναστών και προσφύγων από τον Ερντογάν υπενθύμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση για τις προκλητικές αναφορές του Τούρκου Προέδρου λίγο πριν αναχωρήσει για το Κίεβο περί «απανθρωπιάς» της Ελλάδας.

«Πρόκειται για τελείως ανυπόστατους και ψευδείς χαρακτηρισμούς που εντάσσονται στο σχέδιο της τουρκικής προπαγάνδας», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η χώρα μας έχει αποδείξει με διασώσεις ανθρώπων στον Έβρο και το Αιγαίο ότι είναι κράτος δικαίου, ότι σέβεται τον ανθρωπισμό και ασκεί αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν είχε πει πως «το να βλέπεις 12 ανθρώπους να πεθαίνουν από παγωνιά δεν είναι κάτι που μπορεί να το χωνέψεις εύκολα. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που βιώνουμε αυτή την εθιμική στάση της Ελλάδας…. (Αυτά τα γεγονότα) δείχνουν ποια είναι η στάση της Ελλάδας απέναντι στους ανθρώπους. Δυστυχώς, αυτός είναι ο δείκτης του ελληνικού πολιτισμού».