Κάνει σόου ο Ερντογάν με tweets στα ελληνικά – «Η Τουρκία δεν παραιτείται από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο»

Σε μια κίνηση που δεν περίμενε κανείς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμακώνει ακόμα περισσότερο την ένταση απευθυνόμενος όχι μόνο στους Έλληνες, αλλά και σε διεθνές ακροατήριο.

Με αναρτήσεις του στα ελληνικά και στα αγγλικά ο πρόεδρος της Τουρκίας απειλεί ευθέως και πάλι την Ελλάδα, την καλεί να συνετιστεί για να μην το μετανιώσει -όπως λέει- και μιλά για δικαιώματα στο Αιγαίο, προειδοποιώντας ότι θα κάνει χρήση τους επικαλούμενος διεθνείς συμφωνίες.

Στις νέες προκλητικότατες δηλώσεις, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί την Ελλάδα ότι καταπιέζει την «τουρκική» μειονότητα της Δυτικής Θράκης, της Ρόδου και της Κω. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την μειονότητα αυτή ως φυλετική, δηλαδή τουρκική, αλλά ως θρησκευτική και γι’αυτό επίσημα χαρακτηρίζεται μουσουλμανική μειονότητα. Τον χαρακτηρισμό αυτό όμως προσπαθεί εδώ και χρόνια να αλλάξει η Τουρκία.

Ο πρόεδρος Ερντογάν φαίνεται πως δεν μπορεί να ησυχάσει καθώς, κατά την παρουσία του νωρίτερα σήμερα στις τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις EFES 2022, προέβη σε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η Ελλάδα θα είναι υπόλογη στην ιστορία. Πρέπει να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά, δεν κάνουμε πλάκα», όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ακόμα, πρόσθεσε ότι «αυτοί οι άνθρωποι [εννοώντας τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις] αν πουν κάτι, κρατούν το λόγο τους. Η Ελλάδα παρεξηγεί την υπομονή μας. Προειδοποιώ την Ελλάδα να απέχει από ενέργειες που θα την κάνουν να το μετανιώσει και να απογοητευτεί όπως πριν από ένα αιώνα».