Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα – 52 παραβιάσεις του F.I.R Αθηνών

Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα στο Αιγαίο με 52 παραβιάσεις του FIR Αθηνών.

Onalert Newsroom
παραβιάσεις

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα στο Αιγαίο με 52 παραβιάσεις του F.I.R Αθηνών. 

 H γειτονική χώρα προέβη σήμερα σε 52 παραβιάσεις του Ε.Ε.Χ. Συγκεκριμένα σήμερα 6 Μαρτίου 2018 παραβίασαν το ελληνικό FIR στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο 3 μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 και δύο μαχητικά F-16.

Δεκαέξι απο τις παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν απο τα δύο οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη F-16 ενώ 36 απο τα CN-235.

Χθες με νέα NAVTEX η Άγκυρα ανακοίνωσε οτι δεσμεύει θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνει το Καστελόριζο!  Συγκεκριμένα η ‘Άγκυρα με τη Navtex 345/2018 ανακοινώνει άσκηση έρευνας και διάσωσης στις 7 Μαρτίου σε χερσαίο τουρκικό έδαφος, αλλά και σε θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνει το Καστελόριζο!

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 6η ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (2 F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 3 CN-235
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 5
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 4
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 52 (16 από τον σχηματισμό και 36 από τα CN-235)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική και τουρκική σημαία στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φιντάν για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» – «Η Ελλάδα είναι η μόνη αδειοδοτούσα χώρα», λένε διπλωματικές πηγές

Την Παρασκευή υπήρχε κλιμάκωση της αντιπαράθεσης της Ελλάδας με την Τουρκία με αφορμή τις NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο «Abeille Marengo»