Κουβέλης σε τουρκική εφημερίδα: «Όχι σε εξοπλισμούς»

Οι εξοπλισμοί Ελλάδας και Τουρκίας δεν αποφέρουν οφέλη σε καμία από τις δύο χώρες, πολύ περισσότερο στους δυο λαούς, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ  Φώτης Κουβέλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε αποκλειστική συνέντευξη  στην αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα Today’s Zaman.
 
Με τον τίτλο “Essential dialogue between Turkey, Greece can surmount problems” η εφημερίδα παρουσιάζει την συνέντευξη τουΠροέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτη Κουβέλη. Ο κ. Κουβέλης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι τα προβλήματα που υφίστανται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μπορούν να επιλυθούν μέσω διαλόγου και αμοιβαίου σεβασμού της κυριαρχίας, η δε βελτίωση των σχέσεων θα είναι επωφελής όχι μόνο για τις δύο χώρες αλλά και για όλη την περιοχή, τάχθηκε δε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας.
 
Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Τα μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να αποδώσουν παρά μόνο αν αποτελέσουν μέρος ενός σχεδίου ανάπτυξης για τη χώρα. Παράλληλα, η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά.
 
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρθηκε επίσης στον πρόσφατο νόμο για την ιθαγένεια, τονίζοντας ότι, παρά τις όποιες πιέσεις της ακροδεξιάς, δεν πρέπει να υπάρξει κάποια αλλαγή, ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται τις αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ελληνική κοινωνία επιχειρώντας να καλύψει τα κενά των δημοκρατικών θεσμών. Τέλος, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι θα επισκεφθεί σύντομα την Τουρκία αποδεχόμενος πρόσκληση του αντιπολιτευόμενου κόμματος CHP.