«Αρχηγείο κυβερνοάμυνας» στήνει ο τουρκικός στρατός

Αναβαθμίζει η Αγκυρα το σκέλος των Ενόπλων της Δυνάμεων που αφορούν τον Κυβερνοπόλεμο.  

Η εφημερίδα Bugun με τίτλο «Αρχηγείο κυβερνοάμυνας στις τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις» γράφει ότι  το Γενικό Επιτελείο πραγματοποίησε ένα σημαντικό βήμα κατά της απειλής κυβερνοεπίθεσης και έστησε αρχηγείο επικοινωνίας και κυβερνοάμυνας .

‘Οπως γράφει το  αρχηγείο  αυτό έδωσε το πρώτο »διαγώνισμα» στην άσκηση κυβερνοασφάλειας του ΝΑΤΟ ,πουέγινε πρόσφατα με σκοπό την προστασία της ασφάλειας πληροφοριών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Να σημειωθεί ότι μάλλον αναφέρεται στην άσκηση «CYBER COALITION 12», η οποία διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 2008 και στην οποία πήρε μέρος και η Ελλάδα.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εξάσκηση στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, στις τεχνικές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα (στρατηγικό-επιχειρησιακό-τακτικό) καθώς και η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των Κρατών-Μελών του ΝΑΤΟ σε θέματα Κυβερνοάμυνας.


Σύμφωνα με πληροφορίες που βρήκαμε σε διεθνή ΜΜΕ η άσκηση Cyber Coalition-2012, έτρεξε με σενάριο στη βάση του οποίου  βρίσκεται επίθεση των χάκερ από κάποιο άγνωστο αφρικανικό κράτος εναντίον της Ουγγαρίας και της Εσθονίας