Λειτούργησε εκκλησία στην Σμύρνη μετα απο 92 χρόνια

Λειτούργησε μετά από 92 ολόκληρα χρόνια η Εκκλησία του Αγίου Βουκόλου στην Σμύρνη παρουσία Ορθοδόξων της Τουρκίας αλλά και πιστών από την Ελλάδα, την Βρετανία και την Ρωσία, γράφουν πολλές εφημερίδες της Τουρκίας, ακόμα και πρωτοσέλιδα.
Βέβαια βλέπουν τα πράγματα με τα μάτια της τουρκικής προπαγάνδας και αποδίδουν το κλείσιμό της Εκκλησίας το 1922 ότι έγινε εξαιτίας της ανταλλαγής των πληθυσμών και του ότι έφυγαν οι Ρωμιοί από τη Σμύρνη, και όχι λόγω της σφαγής,των διωγμών και της καταστροφής της Σμύρνης από τις ορδές των Τούρκων.

Οι εφημερίδες γράφουν ότι ο δήμαρχος της Σμύρνης κ. Αζίζ Κοτζάογλου, στον οποίο επιδόθηκε πλακέτα ευχαριστηρίων για την αναστύλωση της εκκλησίας που έκανε, είπε ότι κατά την επέτειο του μεγάλου σεισμού που είχε γίνει τον Αύγουστο, είχαν σπεύσει από την Ελλάδα για την επούλωση των πληγών και τόνισε ότι η εκκλησία θα αναπτύξει ακόμα περισσότερο τη φιλία και την αδερφοσύνη. Στην εκκλησία του Αγίου Βουκόλου που είχε κατασκευαστεί στο Μπασμανέ πριν από 128 χρόνια δεν είχε γίνει λειτουργία από το 1922 και ότι εξαιτίας της ανταλλαγής των πληθυσμών και έφυγαν οι Ρωμιοί από τη Σμύρνη, η εκκλησία είχε μείνει άδεια.

Η ιστορική εκκλησία του Αγίου Βουκόλου,μετατράπηκε σε πολιτιστικό κέντρο, αφού επιδιορθώθηκε από τον δήμο της Σμύρνης, πραγματοποιήθηκε λειτουργία.Ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Συκής, είπε: «Είδαμε για ακόμα μία φορά, την δύναμη της πίστης να κάνει να προσεγγίσουν οι άνθρωποι μεταξύ τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΓΑΖΑ: 1.000 Παλαιστίνιοι σε ελληνορθόδοξη εκκλησία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Χριστιανική εκκλησία 1500 ετών σε …λίμνη της Τουρκίας! ΒΙΝΤΕΟ

Τούρκοι καθηγητές ζητούν να παραμείνει η Αγιά Σοφιά Μουσείο