Μαχη για τη ζωη του Μεχμέτ Αλί Μπιράντ

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Aναστάτωση έχει προκληθεί στην Τουρκία με την κατάσταση της υγείας του γνωστού τούρκου δημοσιογράφου και πολιτικού αναλυτή Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, ο οποίος με τις αναλύσεις του για τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις είχε γίνει γνωστός και στη χώρα μας.

Ο Μπιράντ (72 ετών) είχε χειρουργηθεί χθες στο «Αμερικανικό Νοσοκομείο» της Κωνσταντινούπολης, για μια επέμβαση ρουτίνας στη χολή όμως λόγω επιπλοκών που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης επιδεινώθηκε η κατάσταση του καθώς έπαθε ανακοπή καρδιάς.

Η τουρκική εφημερίδα Sabah στην ιστοσελίδα της αναφέρει πως ο Μπιράντ πέθανε αλλά ο γιός του τούρκου δημοσιογράφου αναφέρει πως ο Μπιράντ είναι ακόμα στην εντατική. Τις τελευταίες ώρες αναφέρεται πως ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ είναι εγκεφαλικά νεκρός.
Ομως το νοσοκομείο πριν απο λίγο ανακοίνωσε πως » ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική»

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες της Τουρκίας haberler.com και medyatava.net, ο Μπιράντ είναι εγκεφαλικά νεκρός και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα ο θάνατος του. Στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχει προκληθεί «πόλεμος» καθώς κάποια ηδη ανακοίνωσαν το θάνατο του Μπιράντ ενώ κάποια άλλα περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις.

Ο Μπιράντ είναι  παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τουρκικού τηλεπτικού δικτύου Kanal D και επικεφαλής ενημέρωσης του ομίλου Dogan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιός είναι ο τούρκος που αγοράζει τις ελληνικές μαρίνες


Έκκληση Μ.Αλί Μπιράντ»Ανοίξτε τη Σχολή της Χάλκης άμεσα»

«Το PKK θα χτυπήσει πόλεις της Τουρκίας»