Μαξίμου για Ρω: «Δεν υπήρξε παραβίαση από το τουρκικό ελικόπτερο, λειτουργήσαμε προειδοποιητικά»

Ωστόσο υπογραμμίζεται πως η νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα, «στο πλαίσιο της εκ του ασφαλούς προκλητικότητας της γείτονος, εγκυμονεί κινδύνους».

Μαξίμου για Αποστολάκη

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δεν υπήρξε παραβίαση από το τουρκικό ελικόπτερο, λειτουργήσαμε προειδοποιητικά», υπογραμμίζουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας το χθεσινό περιστατικό στο νησί της Ρω.

Ωστόσο υπογραμμίζεται πως η νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα, «στο πλαίσιο της εκ του ασφαλούς προκλητικότητας της γείτονος, εγκυμονεί κινδύνους».
Όπως τονίζεται, το τουρκικό ελικόπτερο πετούσε στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου με τα φώτα σβηστά, δεν παραβίασε εθνικό εναέριο χώρο, ωστόσο «λειτουργήσαμε προειδοποιητικά -αποτρεπτικά και το περιστατικό έληξε» σημειώνει το Μαξίμου.

Προσθέτει δε, πως δεν αξιολογούμε ως μείζον το συμβάν διότι δεν είχαμε παράβαση, «ωστόσο νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα πλησίον νήσων -αν και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας τακτικής εκ του ασφαλούς προκλητικότητας από την πλευρά της Τουρκίας- εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος».

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. 

Γεραπετρίτης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Έχουμε μια δομημένη σχέση που αποδίδει απτά αποτελέσματα»

Την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων επαναλαμβάνει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.