Με ελιγμό το τουρκικό RF-4 απέφυγε την τραγωδία!

Από τις έρευνες που πραγματοποιούνται για την συντριβή του στρατιωτικoύ αεροσκάφους RF-4 στο Σίβας (Σεβάστεια) διαπιστώθηκε ότι οι κυβερνήτες του αεροσκάφους με ελιγμό που έκαναν την τελευταία στιγμή απέτρεψαν την πρόσκρουση του αεροσκάφους σε οικοτροφείο της περιοχής!

Λίγες στιγμές πριν την συντριβή οι πιλότοι κατάφεραν να ξεφύγουν με τα αλεξίπτωτα τους, αποτρέποντας, με ελιγμό,την συντριβή στο οικοτροφείο.

Στον τύπο σημειώθηκε ακόμα ότι δεν διαπιστώθηκε η αιτία του ατυχήματος και ότι η στρατιωτική επιτροπή που μετέβη από την Άγκυρα και τη Μαλάτεια στην περιοχή της συντριβής συνεχίζει τις έρευνες ενώ εξακολουθούν να νοσηλεύονται – ελαφρά τραυματισμένοι – οι δύο κυβερνήτες στη Μαλάτεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ ο Τούρκος επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Νεσντετ Οζέλ (Necdet Özel) προσπάθησε να απορρίψει διάφορες ανησυχίες σχετικά με το στρατιωτικό αεροπλάνο. «Έχω εμπιστοσύνη στους πιλότους και στους τεχνικούς μου. Η συντήρηση των αεροπλάνων μας είναι εξαιρετική», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Οζέλ (Özel).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκία: Συνετρίβη μαχητικό F-4