H Mέρκελ στην Τουρκία. Τι θα συζητήσει με τον Ερντογάν;

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Την Τουρκία επισκέπτεται η Άγκελα Μέρκελ όπου το απόγευμα της Κυριακής το αεροσκάφος της προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της πόλης Γκαζίαντεπ στη νοτιοανατολική Τουρκία. Η γερμανίδα Καγκελάριος επισκέφθηκε τις γερμανικές Μοίρες αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot, που έχουν εγκατασταθεί στην πόλη αυτή με στόχο τη στήριξη της Τουρκίας έναντι της Συρίας.
Η Μέρκελ αργότερα θα μεταβεί στην Καππαδοκία. Το μεσημέρι της Δευτέρας θα ξεκινήσει την επίσημη επίσκεψη της στην Άγκυρα όπου θα έχει συναντήσεις με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμπντουλάχ Γκιουλ. Βασικά θέματα των συνομιλιών είναι σχέσεις με τη Συρία, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και οι γερμανο-τουρκικές οικονομικές σχέσεις.
Την Μέρκελ, στην επίσκεψή της στην Τουρκία θα συνοδεύουν και πολλοί επιχειρηματίες όπως στελέχη της NBB, της Siemens, της Deutsche Bank και της Lufthansa .
Η γερμανίδα Καγκελάριος αναμένεται να ζητήσει και τη στήριξη του Ερντογάν για να πιέσει την τουρκική κοινότητα στη Γερμανία να τη στηρίξουν στις εκλογές. Σήμερα στη Γερμανία ζουν περίπου τρία εκατομμύρια Τούρκοι.