Μυστικές συνομιλίες του Γκιουλ για το Κουρδικό.

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

     Μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν, για πιθανή συνάντηση του αρχηγού των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, με τον Οτζαλάν , αποδεικνύεται πως ήδη στην Άγκυρα τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ξεκινήσει διαβουλεύσεις για την επίλυση του Κουρδικού ζητήματος.
     Η τουρκική εφημερία Hürriyet, αποκάλυψε πως ο τούρκος πρόεδρος Αμντουλάχ Γκιούλ στις 9 Οκτωβρίου, είχε συναντηθεί με τρεις βουλευτές του φιλο-κουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γκιουλ ζήτησε από τους βουλευτές να πάρουν πρωτοβουλίες , «στη νέα φάση που φτάνει το Κουρδικό καθώς ο επόμενος μήνας θα είναι κρίσιμος για τις εξελίξεις».
    Παράλληλα τις ίδιες ημέρες στο γραφείο του Ερντογάν , στο τουρκικό Κοινοβούλιο φαίνεται πως η αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Περβίν Μπουλντάν είχε συναντήσεις με βουλευτές του ίδιου φιλο-κουρδικού κόμματος.
    Στην Άγκυρα θεωρούν πως η κυβέρνηση με τις συνομιλίες αυτές στέλνει μηνλυματα στην κουρδική οργάνωση και ίσως να ξεκινήσουν μυστικές συνομιλίες με το PKK άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το PKK ,τίναξε στον αέρα φάλαγγα του τουρκικού στρατού. 28 σοβαρά τραυματίες


Ο Ερντογάν μιλά για διαπραγμάτευση με τον Οτζαλάν