Μητσοτάκης για Ερντογάν: «Νιώθω φίλο τον τουρκικό λαό, αλλά δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ζήτημα της Τουρκίας και τον πρόεδρό της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η θέση μας είναι στο δυτικό κόσμο. Καταδικάζουμε τη βάρβαρη ρωσική επίθεση, το κάνουμε γιατί δεν θέλουμε να δημιουργηθεί εκεί τετελεσμένο αυταρχισμού που πρόθυμα θα ήθελε να μιμηθεί η Τουρκία στη γειτονιά μας. Ο Ερντογάν θα προτιμούσε τον Τσίπρα, αλλά έχει εμένα απέναντί του. Έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Όμως στον κ. Ερντογάν απευθύνομαι με ειλικρίνεια. Και του λέω ότι η Ελλάδα έχει κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτή στις προσεγγίσεις. Νιώθω φίλο τον τουρκικό λαό. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το χθεσινό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, όμως δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο. Απαντούμε στην επιθετικότητα με ετοιμότητα, με ασπίδα μας τις Ένοπλες Δυνάμεις και δόρυ τις συμμαχίες μας», πρόσθεσε ο κ.Μητσοτάκης.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τις αμυντικές συμφωνίες της χώρας αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Την ίδια ώρα που η Ελλάδα υποδέχεται νέα Rafale, ο Τσίπρας καλεί το Γάλλο πρέσβη να τον απειλήσει ότι θα καταργήσει την αμοιβαία αμυντική συμφωνία αν δεν υπάρχει ελληνική προστιθέμενη αξία. Θα ανατινάξει μια εθνική επιτυχία, που έκανε υπερήφανους όλους και ενόχλησε μόνο δύο κέντρα, την Τουρκία και τους εμπόρους όπλων που δεν είχαν θέση σε μια διακρατική συνεργασία.»

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία Intime News