Μητσοτάκης: «Καλοδεχούμενη η εκτόνωση της έντασης με την Τουρκία – Δεν θα κάνουμε εκπτώσεις στα δικαιώματά μας»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε σήμερα, Σάββατο 08 Απριλίου, μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον Γιώργο Αυτιά.

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι «καλοδεχούμενη η εκτόνωση της έντασης χωρίς να κάνουμε έκπτωση στις θέσεις και τα δικαιώματα μας. Δεν θέλω να είμαστε σε συνεχή τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία. Θέλουμε λιγότερη ένταση στο Αιγαίο. Πιστεύω ότι αυτή η στροφή είναι και αποτέλεσμα της διπλωματίας των σεισμών. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε ισχυρές συμμαχίες και χαίρομαι που αυτή η πολιτική είχε αποτελέσματα. Η Τουρκία απομονώθηκε τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «ο φράκτης στον Έβρο θα κατασκευαστεί, είτε με εθνικούς ή με ευρωπαϊκούς πόρους, αφήνοντας αιχμές για την τροπολογία Παπαδημούλη για τη μη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σε εξωτερικούς φράκτες. Κάλεσε επίσης τους Ευρωπαίους των Βρυξελλών να έρθουν στον Έβρο και να δουν τι σημαίνει η φύλαξη των συνόρων και η εργαλειοποίησή τους για να καταλάβουν τι σημαίνει να φυλάει μια χώρα τα σύνορά της».


Πηγή: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Intime News