Μητσοτάκης: Ανιστόρητα και αγεωγράφητα τα κείμενα της Τουρκίας [vid]

«Θεωρώ χρέος μου να μιλήσω για τα ελληνοτουρκικά» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του.

Μίλησε για επιθετική στάση της Τουρκίας η οποία μετά τις παράνομες ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ όπως είπε απλώνεται και σε άλλες περιοχές. Μίλησε επίσης για άκυρο έγγραφο αναφερόμενος στην συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.

«Τα κείμενα τα οποία επικαλείται η Άγκυρα για τις θαλάσσιες ζώνες δεν πρόκειται να κυρωθούν γιατί είναι αγεωγράφητα και ανιστόρητα καταργώντας από τον χάρτη τα ελληνικά νησιά και οδήγησαν την Τουρκία σε μια πρωτοφανή διπλωματική απομόνωση.

Η στάση τους καταδικάστηκε από όλους. Ακόμα και μέσα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ το οποίο κρατούσε ίσες αποστάσεις, ισχυρές χώρες καταδίκασαν την στάση της Τουρκίας  με πρώτο τον Γάλλο Πρόεδρο», είπε χαρακτηριστικά.

Μήνυμα στην Τουρκία αναμένεται να στείλει από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μιλά στο πλαίσιο της ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα στην Τουρκία μετά την έγκριση από την τουρκική βουλή του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε με την Λιβύη και παραβιάζει ωμά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Δείτε ζωντανά: