«Απίστευτοι οι Τούρκοι στρατιώτες», λέει ο Αμερικανός Διοικητής του στρατηγείου Σμύρνης

Tην προτίμησή του στους Τούρκους στρατιώτες, τους οποίους  χαρακτήρισε »απίστευτους», εξέφρασε ο πρώτος διοικητής του νεοσύστατου Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων Σμύρνης αμερικανός αντιστράτηγος Hodges.

Ο αμερικανός, τον οποίο οι Τούρκοι – γνωστοί κόλακες- αποκαλούν πομπωδώς …Αρχηγό Ξηράς του ΝΑΤΟ για να τον καλοπιάσουν, δήλωσε «Σε όλα τα καθήκοντα που ανέλαβα στο ΝΑΤΟ, προτίμησα πάντα την συνεργασία με Τούρκους αξιωματικούς».
Οπως μετέδωσε η τουρκική TV o  αντιστράτηγος του ΝΑΤΟ πως η Τουρκία είναι ένα μέλος του ΝΑΤΟ που πάντα έχει συμβάλει σημαντικά και ειδικότερα πως ο Τουρκικός στρατός έχει πραγματοποιήσει σημαντικές εργασίες στο Αφγανιστάν. Και πρόσθεσε ο κ. Hodges:

«Είναι απίστευτοι οι Τούρκοι στρατιώτες. Όλοι τους εμπιστεύονται, παράλληλα είναι πολύ πειθαρχημένοι. Μέχρι σήμερα στα καθήκοντα που έχω αναλάβει στο ΝΑΤΟ, πάντα προτίμησα να συνεργαστώ με Τούρκους αξιωματικούς και προσωπικό. Πράγματι ο Τουρκικός λαός πρέπει να είναι υπερήφανος».

Ακόμα ο κ. Hodges αξιολόγησε την αναδόμηση της στρατιωτικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και σημείωσε πως αυτό σημαίνει  μείωση 4.000 προσωπικού και πρόσθεσε, «Ως αποτέλεσμα αυτό θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση, όμως το σημαντικότερο είναι ότι θα βοηθήσει πιο αποτελεσματικά στον σχηματισμό του κέντρου ελέγχου.- βάσει αυτού, λέμε εμείς το Στρατηγείο Σμυρνης θα έχει αρχικά 50-60 στρατιωτικούς και αργότερα εως 350.

Για τα Patriot

Για την απόφαση εγκατάστασης των πυραύλων Πάτριοτ στην Τουρκία, ο Διοικητής  σημείωσε πως είναι σημαντική απόδειξη για την αποτελεσματικότητα του ΝΑΤΟ.Σύμφωνα με τον κ. Hodges, η απόφαση δεν σχετίζεται με μια πιθανή επίθεση, αλλά πάρθηκε έναντι υπάρχουσας απειλής και εφιστώντας την προσοχή στην αρχή ομοφωνίας που πρέπει να υπάρχει στις αποφάσεις, είπε:
«Είκοσι οχτώ μέλη της συμμαχίας, με τον σκοπό υποστήριξης για την ασφάλεια μιας μέλους χώρας, λαμβάνει ομόφωνα μια απόφαση. Κανένας άλλος οργανισμός σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να ολοκληρώσει τις εργασίες απέναντι σε ένα τέτοιο αίτημα. Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα, εξάλλου εδώ δεν συζητάμε για μια επίθεση, αλλά για μια πιθανή απειλή. Αυτή η απόφαση, αποδεικνύει τη δύναμη, τη δράση και την επιτυχία της συμμαχίας μέχρι σήμερα».