Νέα πρόκληση! Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής «πιάνει» στα Ίμια – ΒΙΝΤΕΟ

Του Απόλλωνα Λεονταρίτη

Νέα πρόκληση είχαμε στην περιοχή των Ιμίων όταν περιπολικό σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής πλησίασε σε απόσταση αναπνοής βραχονησίδα στα Ίμια.

Η ενέργεια είναι προφανώς «στημένη» καθόσον η ενέργεια αποθανατίζεται από το φακό φωτογράφου (προφανώς σε παραπλέον τουρκικό σκάφος) ώστε να προβληθεί εν συνεχεία αναλόγως στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

Τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε μια τακτική συνεχόμενων δημοσιευμάτων (τα περισσότερα ανακριβή εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Άγκυρας, η οποία επιθυμεί να συντηρήσει το ζήτημα των αμφισβητήσεων ελληνικών νησιών και βραχονησίδων στο Αν. Αιγαίο

Μετά τα στημένα επεισόδια με «καταδιώξεις ελληνικών σκαφών που παραβιάζουν τα τουρκικά χωρικά ύδατα» σειρά έχουν οι προσεγγίσεις σε απόσταση αναπνοής στα ίδια τα Ίμια.

Η κατάσταση αυτή προφανώς αποτελεί ευθεία και σαφή πρόκληση σε μια περίοδο που οι ελληνικές Ε.Δ έχουν τεταμένη την προσοχή τους στην περιοχή, χωρίς όμως να παρασύρονται από ενέργειες «τεχνητής» έντασης όπως ενδεχομένως επιδιώκει ο Ερντογάν προκειμένου να βρει αφορμή για να «εξάγει» την κρίση από το εσωτερικό της χώρας.

Παρόλα αυτά απαιτείται συνεχής ετοιμότητα, αποφασιστικότητα και σχέδιο δράσης καθώς η Άγκυρα είναι φανερό ότι «παίζει με τη φωτιά» δοκιμάζοντας την ελληνική πλευρά με τεχνάσματα που αγγίζουν τα όρια της ανοχής..

Δείτε το βίντεο με τη νέα πρόκληση:

 

Με πληροφορίες απο ahaber.com.tr http://www.milliyet.com.tr http://www.hurriyet.com.tr