Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τα βασικά δικαιώματα της «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε σήμερα συνάντηση με τα μέλη της μουσουλμανικής μεινότητας της Δυτικής Θράκης στην Άγκυρα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, επανέλαβε τους ισχυρισμούς του ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης, ενώ χαρακτήρισε τη μουσουλμανική μειονότητα ως «τουρκική».

«Φιλοξενήθηκαν τα αξιόλογα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Άγκυρα. Η Ελλάδα συνεχίζει επίμονα να παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας. Τα αδέλφια μας στη Δυτική Θράκη δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ μόνα τους!», γράφει χαρακτηριστικά o Τσαβούσογλου.

Παράλληλα, παρέθεσε σε μια λίστα όλα όσα κάνει η Ελλάδα κατά της μειονότητας. Μεταξύ άλλων, κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν επιτρέπει στη μειονότητα της Δυτικής Θράκης να χρησιμοποιεί «τουρκικά» στα σχολεία και τις κοινότητές τους, ότι επιβάλει φορολογικά «εμπόδια» και ότι παραβιάζει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ECHR).

Με πληροφορίες από: Newsit