Νέα πυρά Ερντογάν κατά της Ελλάδας: «Παρενοχλεί τα αεροσκάφη και τους ψαράδες μας – Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια»

Σε συνέντευξη του στο κρατικό δίκτυο TRT, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία την τελευταία περίοδο, κατηγορώντας την χώρα μας για άλλη μια φορά ότι είναι αυτή που αυξάνει τις εντάσεις.

«Αυτή η στάση είναι αντίθετη τόσο στις σχέσεις γειτονίας όσο και στις συμμαχίες. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι το ανερχόμενο προφίλ της Τουρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Απελπισμένη μπροστά στις απαντήσεις μας στα παράνομα βήματα της Ελλάδας, η ελληνική πλευρά καταφεύγει σε παράλογες μεθόδους», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί της Αθήνας για εναέριες παραβιάσεις. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα είναι αυτή που αυξάνει την ένταση παρενοχλώντας τον εναέριο χώρο, τα αεροπλάνα και τους ψαράδες μας. Η αεροπορία και η ακτοφυλακή μας δεν αφήνουν αναπάντητες αυτές τις ενέργειες», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Όταν ακούνε ‘Tayfun’, πανικοβάλλονται. Γιατί πανικοβάλλεστε; Εμείς να μην προετοιμαστούμε, όπως κι εσείς;», δήλωσε αναφερόμενος στον νέο τουρκικό πύραυλο, του οποίου το βεληνεκές η Τουρκία θέλει να αυξήσει στα 1000 χλμ, από τα 560 χλμ, απειλώντας πολλάκις άμεσα να «χτυπήσει» την Αθήνα.

«Δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε με σταυρωμένα  τα χέρια απέναντι σε ενέργειες που στοχεύουν στην ασφάλεια της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να τους απαντάμε. Τα UAV μας, τα Bayraktar, τα Akıncı και πάνω απ’ όλα το Kizilelma είναι σημαντικά. για τις ένοπλες δυνάμεις μας και θα γίνουν πολύ ισχυρές».

Πηγή: TRT Haber