Έλληνες στρατιωτικοί: Απορρίφθηκε άλλο ένα αίτημα αποφυλάκισης

Πρώτη δημοσίευση: 2018-06-19 12:56:08
Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-19 15:55:08

Απορρίφθηκε άλλο ένα αίτημα αποφυλάκισης των Ελλήνων στρατωτικών. Πλέον έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν νέο αίτημα σε έναν μήνα.

Το δικαστήριο της Ανδριανούπολης εξέτασε το νέο αίτημα αποφυλάκισης των δυο ελλήνων στρατιωτικών. Οι δυο έλληνες στρατιωτικοί έχουν μετατεθεί στην Άγκυρα προκειμένου να έχουν εκεί διεύθυνση μόνιμης κατοικίας. Η επίσπευση εξέτασης του νεου αιτήματος έγινε λόγω των εκλογών στην Τουρκία. 

Η είδηση για το νέο αίτημα αποφυλάκισης γνωστοποιήθηκε από τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδης. Έτσι και αλλιώς θα ήταν έκπληξη αν αποφασιζόταν σήμερα η αποφυλάκισή τους αφού δεν έχει συνταχθεί καν επίσημο κατηγορητήριο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ήδη έχει έχει ήδη ολοκληρωθεί η τοποθέτησή τους στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Αγκυρα και έτσι οι δύο έλληνες στρατιωτικοί διαθέτουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία.

Πρόσφατα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος είχε εκφράσει την πεποίθηση του ότι η απόφαση μετάθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην ελληνική στρατιωτική αποστολή στην Τουρκία καταρρίπτει κάθε επιχείρημα της Τουρκίας για την συνέχιση της κράτησης τους στις φυλακές τις Αδριανούπολης.

Όπως είχε σημειώσει ο ίδιος: “Εγώ πιστεύω ότι μετά την τελευταία κίνηση που κάναμε με την μετάθεσή τους στην στρατιωτική αποστολή στην Τουρκία, καταρρίπτεται και το τελευταίο επιχείρημα τους. Πιστεύω ότι αυτή η κίνηση καταρρίπτει ακόμη και τα τελευταία οχυρά της παράλογης τουρκικής κράτησης απέναντι στο ΝΑΤΟ.” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.