Νέο σκάνδαλο αγγίζει την οικογένεια Ερντογάν

Η αντιπολίτευση πιέζει την κυβέρνηση στην Τουρκία, ζητώντας εξηγήσεις για τη σχέση του γιου του Ερντογάν με Σαουδάραβα επιχειρηματία που φέρεται να έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.

Τι σχέσεις ακριβώς έχει ο Μπιλάλ Ερντογάν, γιος του τούρκου πρωθυπουργού με τον αμφιλεγόμενο σαουδάραβα επιχειρηματία Γιασίν Aλ Καντί; Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο ο Ουγκούρ Μπαϊρακτουτάν, μέλος του Λαϊκού Κόμματος (CHP) -του βασικότερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης- ζητά δημόσια απάντηση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο επόμενος μήνας αναμένεται «καυτός», καθώς ο Ερντογάν καλείται να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο ειδικής εξεταστικής επιτροπής στο τουρκικό κοινοβούλιο. Ο Μπαϊρακτουτάν ζητά να μάθει εάν όντως ο υιός Ερντογάν είχε κατ’ ιδίαν επαφές με τον Αλ Καντί στην Τουρκία, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.
«Ο Αλ Καντί ήταν εδώ παράνομα, έχουμε φωτογραφίες που το αποδεικνύουν», είπε σχετικά ο Μπαϊρακτουτάν στην Deutsche Welle. Ο Aλ Καντί συγκαταλέγεται σε λίστα των Ηνωμένων Εθνών με άτομα τα οποία έχουν υποστεί κυρώσεις εξαιτίας εικαζόμενων διασυνδέσεών τους με την Αλ Κάιντα, ενώ την ίδια περίοδο φέρεται να ταξίδευε συχνά στην Τουρκία. Παράλληλα, και οι αμερικανικές αρχές στοχοποιούν τον Aλ Καντί ως υποστηρικτή της τρομοκρατικής οργάνωσης…. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ