“Παίζεται” η επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα,λόγω Συρίας

Το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί τελικά η επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα αφήνει ανοιχτό η τουρκική εφημερίδα Hurriyet .

“Παίζεται” η επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα,λόγω Συρίας

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί τελικά η επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα αφήνει ανοιχτό η τουρκική εφημερίδα Hurriyet . Οπως γράφει λόγω των εξελίξεων αναφορικά με τη Συρία, λαμβάνεται υπόψη και η πιθανότητα αναβολής, έως και  την τελευταία στιγμή.
 
Κατά  την Hurriyet  οΤούρκος υπουργός εξωτερικών κ. Α.Νταβούτογλου αναμένεται να έλθει το βράδυ  στην Αθήνα και αύριο  Τετάρτη να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογο του κ. ΔΑβραμόπουλο και με τον πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά.  Με την επίσκεψη αυτή του  κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα θα μπορέσει να δοθεί νέα ώθηση στον ελληνοτουρκικό διάλογο, ό οποίος λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα είχε ατονήσει εδώ και ένα χρόνο, αναφέρει η εφημερίδα.
 
Πέραν αυτού, γράφει,  θα καθοριστεί η ημερομηνία του Β΄ Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στην Άγκυρα στο οποίο θα προεδρεύσουν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών και θα γίνουν οι απαιτούμενες συνεργασίες. Για το συμβούλιο συνεργασίας υψηλού επιπέδου αναμένεται ο κ. Σαμαράς στην Άγκυρα, τον Φεβρουάριο.
 
 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. 

Γεραπετρίτης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Έχουμε μια δομημένη σχέση που αποδίδει απτά αποτελέσματα»

Την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων επαναλαμβάνει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.