“Παίζεται” η επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα,λόγω Συρίας

Το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί τελικά η επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα αφήνει ανοιχτό η τουρκική εφημερίδα Hurriyet .

“Παίζεται” η επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα,λόγω Συρίας

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί τελικά η επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα αφήνει ανοιχτό η τουρκική εφημερίδα Hurriyet . Οπως γράφει λόγω των εξελίξεων αναφορικά με τη Συρία, λαμβάνεται υπόψη και η πιθανότητα αναβολής, έως και  την τελευταία στιγμή.
 
Κατά  την Hurriyet  οΤούρκος υπουργός εξωτερικών κ. Α.Νταβούτογλου αναμένεται να έλθει το βράδυ  στην Αθήνα και αύριο  Τετάρτη να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογο του κ. ΔΑβραμόπουλο και με τον πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά.  Με την επίσκεψη αυτή του  κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα θα μπορέσει να δοθεί νέα ώθηση στον ελληνοτουρκικό διάλογο, ό οποίος λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα είχε ατονήσει εδώ και ένα χρόνο, αναφέρει η εφημερίδα.
 
Πέραν αυτού, γράφει,  θα καθοριστεί η ημερομηνία του Β΄ Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στην Άγκυρα στο οποίο θα προεδρεύσουν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών και θα γίνουν οι απαιτούμενες συνεργασίες. Για το συμβούλιο συνεργασίας υψηλού επιπέδου αναμένεται ο κ. Σαμαράς στην Άγκυρα, τον Φεβρουάριο.
 
 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκία - Ελλάδα - Αιγαίο
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το νέο αφήγημα της Άγκυρας περί «απειλής» από τα ελληνικά νησιά: Πού στοχεύει και τι μπορεί να ακολουθήσει στο πεδίο

Καστελλόριζο, ισραηλινά οπλικά συστήματα, GSI και η μετακίνηση της 51ης Τ/Κ απέναντι από τη Σάμο συνθέτουν ένα νέο σκηνικό πίεσης στο Αιγαίο