Ο Αβραμόπουλος με τον Τούρκο στις Βρυξέλλες και τα «γιούργια» των θερμοκέφαλων

Ο Αβραμόπουλος συναντά σήμερα τον Τούρκο ομόλογό του , στις Βρυξέλλες, έχοντας να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις προκλήσεις των Τούρκων αλλά και τους θερμοκέφαλους των Αθηνών . Που προτείνουν να αντιμετωπιστούν οι τουρκικές προκλήσεις …με “γιούργια”.

Ουδείς μπορεί να είναι ικανοποιημένος από την στάση της Τουρκίας ,ειδικά τους τελευταίους μήνες. Η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις της κάνοντας επίδειξη δύναμης και θέλοντας να οδηγήσει την κατάσταση στ΄ άκρα. Δεν είναι ευχάριστο και δεν είναι και καθόλου εύκολο να διαχειριστεί επικοινωνιακά η κυβέρνηση τις “βόλτες” που κάνουν οι φρεγάτες των Τούρκων στις Κυκλάδες και στ΄ ανοιχτά της Εύβοιας.

Η ελληνική απάντηση αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να είναι άλλη από την αποφαιστική παρουσία σε κάθε περιοχή που οι Τούρκοι κάνουν επίδειξη δύναμης. Με στόχο να λαμβάνουν πάντα το μήνυμα που λέει …”δεν σας παίρνει”. Όλα τ΄ άλλα είναι ανόητοι αλλά και επικίνδυνοι “παλληκαρισμοί” που όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτα στη χώρα αλλά αντιθέτως μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφή. Το να υποστηρίζουν κάποιοι ότι “ναι έχουμε ελλείψεις αλλά σ΄ αυτές τις περιπτώσεις μετράει η ψυχή”, ακούγεται ύποπτα παράλογο. Το …γιούργια πέθανε . Καιρός να σοβαρευτούμε και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των Τούρκων με αποφασιστικότητα αλλά και ωριμότητα. Δεν θα μας “παίξουν” αυτοί στο γήπεδό τους, αλλά εμείς στο δικό μας.

Διαβάστε ακόμη:

Τουρκική φρεγάτα μέσα στην ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ παραβιάζει τα χωρικά ύδατα


Ο Αβραμόπουλος στο ΝΑΤΟ για την Σύνοδο Υπουργών Άμυνας