Ο Δένδιας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων για την τουρκική προκλητικότηα

Τρέχουν οι εξελίξεις στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, με την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης να έχει φέρει διπλωματικό «πυρετό» στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έχει ξεκινήσει γύρο επαφών με τους εκπροσώπους των κομμάτων, προκειμένου να ενημερώσει για το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.

Δεν αναμένεται, προς το παρόν, η σύγκληση πολιτικών αρχηγών ή του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής με θέμα τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το οποίο ζητούν επιτακτικά ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών προετοιμάζει αναλυτική και πλήρως τεκμηριωμένη επιστολή προς τον ΟΗΕ που θα αντικρούει τους ισχυρισμούς της Τουρκίας περί μειωμένης ή και ανύπαρκτης επήρειας των ελληνικών νησιών στην υφαλοκρηπίδα. Οι κινήσεις της ελληνικής διπλωματίας αναμένεται να αποκρυσταλλωθούν μετά την ενημέρωση που έχει ζητήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών από το πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα.

Στην τουρκική προκλητικότητα θα αναφερθεί αύριο ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη συνάντηση που θα έχει στις Βρυξέλλες με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, ο οποίος ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντα του.