Ο Ερντογάν «έβγαλε» γλώσσα κατά των ΗΠΑ και έριιξε «καρφιά» εναντίον της Ελλάδας

Ο Ερντογάν μετά τη διαμαρτυρία κατά Τράμπ και την επιδεικτική αποχώρηση «έβγαλε» γλώσσα κατά των ΗΠΑ.

Μέσα από ένα ιδιότυπο μανιφέστο απείλησε ότι η χώρα του δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή απέναντι στη χρήση των κυρώσεων ως όπλων από πλευράς των ΗΠΑ ενώ η Άγκυρα βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την Ουάσιγκτον για την τύχη του χριστιανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

«Κανείς από εμάς δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός στην αυθαίρετη ακύρωση των εμπορικών συμφωνιών και στη χρήση των οικονομικών κυρώσεων ως όπλων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους στην ομιλία που εκφώνησε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μας μέσω της διεξαγωγής εποικοδομητικού διαλόγου επί ίσοις όροις», προσέθεσε.

«Σήμερα, κάποιες χώρες προσπαθούν επίμονα να δημιουργήσουν χάος. Είμαστε υπέρ την επίλυσης των προβλημάτων μας μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου επί ίσοις όροις», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της αμερικανικής στήριξης στους Κούρδους αντάρτες στη Συρία. «Αυτοί που εξοπλίζουν τρομοκράτες με δεκάδες χιλιάδες φορτηγά και χιλιάδες αεροπλάνα φορτωμένα με όπλα για χάρη των τακτικών συμφερόντων τους, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα νιώσουν λύπη στο μέλλον», υπογράμμισε σχετικά ο Ερντογάν.

Επιπλέον έριξε καρφιά κατά της Ελλάδας με αφορμή την υπόθεση των 8 Τούρκων Αξιωματικών:  »Χώρες που τις θεωρούμε φιλικές αντιστέκονται και ακόμη και τώρα δεν μας δίνουν τα μέλη της FETO (γκιουλενιστές)», είπε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.» ήταν η αιχμηρή αποστροφή του Σουλτάνου.