Ο Οτζαλάν καλεί για εκεχειρία στο Νεβρόζ

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Αμντουλάχ Οτζαλάν, φαίνεται πως ετοιμάζει να κάνει έκκληση στους αντάρτες του PKK για να αφήσουν τα όπλα στο Νεβρός , στη γιορτή των Κούρδων στις 21 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες διαρρέουν οι βουλευτές που τον συνάντησαν το περασμένο Σάββατο , ο Κούρδος ηγέτης δήλωσε «πως έχω φτάσει στα 65 μου και δεν θέλω να πεθάνω πριν δω την ειρήνευση».

Η τουρκική εφημερίδα Radikal γράφει πως ο Οτζαλάν ήδη παρέδωσε επιστολές στους βουλευτές για να τις παραδώσουν στο PKK , στο Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) αλλά και στο παρακλάδι του PKK στην Ευρώπη και περιμένει να απαντήσουν εντός 10 ημερών.
Στις επιστολές αυτές ο Οτζαλάν, εξηγεί την ουσία των συνομιλιών που έχει με την Άγκυρα και καλεί τους Κούρδους να είναι έτοιμοι για εκεχειρία σε περίπτωση οριστικής συμφωνίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας για το Κουρδικό, οι αντάρτες του PKK οι οποίοι βρίσκονται εντός τουρκικού εδάφους, τον ερχόμενο Μάϊο θα αποχωρήσουν από τα τουρκικά εδάφη προς το Βόρειο Ιράκ υπο την επίβλεψη του τουρκικού στρατού και χωρίς καμία μάχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Oτζαλάν:» Zoύμε ιστορικές στιγμές για το Κουρδικό»

Στήριξη Ομπάμα στον Ερντογάν για το Κουρδικό