Ο Οτζαλάν καλεί τους Κούρδους να σταματήσουν την αεργία πείνας

 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

     Ο Αμντουλάχ Οτζαλάν, καλεί τους Κούρδους που πραγματοποιούν για 66η ημέρα απεργία πείνας στις φυλακές της Τουρκίας να σταματήσουν την δράση τους.
     Ο Κούρδος ηγέτης σήμερα συναντήθηκε με τον αδελφό του Μεχμέτ Οτζαλάν στη νήσο Ίμραλι και έστειλε μήνυμα μέσω του αδελφού του.
«Οι κρατούμενοι στις φυλακές κάνουν κάτι το οποίο πρέπει να κάνουν αυτοί που βρίσκονται εκτός των φυλακών. Πάντως η απεργία πείνας έχει ένα ισχυρό μήνυμα και πέτυχε το στόχο. Καλώ όλους να σταματήσουν άμεσα την απεργία πείνας και στέλνω τα χαιρετίσματα του με όσους συμμετείχαν στον αγώνα αυτόν» φέρεται να δηλώνει
     Ο ηγέτης του φιλο-κουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Σελαχαττίν Ντεμίρτας δήλωσε πως «η δήλωση του Οτζαλάν είναι σημαντική και τη στηρίζουμε»
Οι τουρκικές αρχές είχαν σε απομόνωση τον Οτζαλάν όπου δεν μπορούσε να δει για πολλούς μήνες τους δικηγόρους του ούτε τους συγγενείς του.
     Η σημερινή συνάντηση του με τον αδελφό του δείχνει πως η τουρκική κυβέρνηση υποχώρησε έναντι των απεργών πείνας πως ένα από τα αιτήματα τους ήταν να σταματήσει η απομόνωση του Οτζαλάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mαζικό κίνημα απεργίας πείνας απο τους Κούρδους!