OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οι συνεχείς προκλήσεις του Τούρκου Υφυπουργού Κιράν στη Θράκη και το «χουνέρι» των καλεσμένων του

06/05/2021 - 09:27
Κιράν
Share on FacebookShare on Twitter

Από τις συνεχείς προκλήσεις “σημαδεύτηκε” η επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, την Τετάρτη (05.05.2021) σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Διδυμότειχο.

Σύμφωνα με τη “Φωνή της Ροδόπης”, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε σε υπαίθριο χώρο του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, μία… επιλεκτική συνέντευξη Τύπου, όπου είχαν προσκληθεί μόνο οι ανταποκριτές του κρατικού καναλιού TRT, του κρατικού πρακτορείου Anadolu και των τουρκόφωνων ΜΜΕ της Θράκης. Όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ δεν έλαβαν πρόσκληση, προφανώς επειδή ήταν ανεπιθύμητα.

Μιλώντας σε φιλικά ΜΜΕ, ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, επανέλαβε τις γνωστές προκλητικές δηλώσεις του, ενώ η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε μόλις δέκα λεπτά της ώρας. Περισσότερο επρόκειτο για… διάγγελμα, παρά για συνέντευξη Τύπου.

Ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Ερντογάν και του Τσαβούσογλου στους -όπως είπε- «Τούρκους της Δυτικής Θράκης», κούνησε το δάχτυλο στην Ελλάδα λέγοντας ότι η Τουρκία δεν θα ανεχθεί την παραβίαση των δικαιωμάτων της μειονότητας! «Το πρόβλημα των ομογενών μας είναι πρόβλημά μας» είπε και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θεωρεί τη μειονότητα γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα παραμείνει σιωπηλή απέναντι «στην παραβίαση και τη διάβρωση των δικαιωμάτων της ‘Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης’».

Δείτε επίσης Η Αθήνα απορρίπτει τον Κιράν: Δεν χρήζει σχολιασμού η διαστρέβλωση της πραγματικότητας

Κατηγόρησε την Ελλάδα για «άρνηση της εθνικής ταυτότητας και περιορισμό των ελευθεριών» της μειονότητας, «με διάφορα προσχήματα που επηρεάζουν αρνητικά τις διμερείς σχέσεις». «Ακούσαμε τα προβλήματα των ‘Τούρκων της Δυτικής Θράκης’. Οι απόψεις των εκπροσώπων της μειονότητας είναι εξαιρετικά σημαντικές για εμάς. Ήταν μια παραγωγική συνάντηση», είπε, ενώ έφτασε στο αποκορύφωμα της προκλητικότητας ισχυριζόμενος ότι η Τουρκία έχει ικανοποιήσει πολλές απαιτήσεις της ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης και κάλεσε την Ελλάδα να πράξει το ίδιο!

Σε ό,τι αφορά την πρωινή επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι δεν υπάρχει τζαμί στη πόλη και έκανε συστάσεις στην Ελλάδα να επιληφθεί του θέματος! «Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στη Θεσσαλονίκη, είδα παλιές φωτογραφίες της πόλης. Είδα τους μιναρέδες που κοσμούσαν την πόλη εκείνη την εποχή από τις φωτογραφίες. Δυστυχώς, αυτή η εικόνα δεν υπάρχει σήμερα. Δεν υπάρχει καν τζαμί στη Θεσσαλονίκη σήμερα», ανέφερε.

Το «χουνέρι» στους προσκεκλημένους του Τούρκου υφυπουργού

Λίγες ώρες πριν από την «κρυφή», «κεκλεισμένων» και «επιλεκτική» συνέντευξη Τύπου, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Yavuz Selim Kıran, είχε στο Προξενείο της Κομοτηνής συναντήσεις με εκπροσώπους της μειονότητας.

Όμως – όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» – με την απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων να είναι ακόμη σε ισχύ, οι μειονοτικοί παράγοντες της Ξάνθης είχαν δίλημμα για το πώς και το αν θα έπρεπε να μεταβούν στην Κομοτηνή. Θεώρησαν ότι το κίνητρο να συζητήσουν με το Νο2 της τουρκικής διπλωματίας ήταν πιο ισχυρό από ένα ενδεχόμενο πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.

Έτσι, ο δήμαρχος Μύκης, Ριτβαν Ντελή Χουσεΐν, ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μετέ και ο γαμπρός του, Φατίχ Μουχαμέδ Ντελή, πήγαν στην Κομοτηνή. Όμως, απερχόμενοι έπεσαν σε τακτικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς της πανδημίας, με αποτέλεσμα – πάντα κατά τον «Ελεύθερο Τύπο» – έκαστος να επιστρέψει σπίτι του με πρόστιμο 300 ευρώ.

Πηγή: Newsit.gr / eleftherostypos.gr

Tags: ΓΙΑΒΟΥΖ ΣΕΛΙΜ ΚΙΡΑΝΘΡΑΚΗΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΠΡΟΚΛΗΣΗΠΡΟΣΤΙΜΟ

Related Posts

F-16
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο – Μία εμπλοκή με τουρκικά F-16

26/05/2022 - 19:07
Ελλάδα
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελλάδα: Αυτή είναι η επιστολή στον ΟΗΕ που «ακυρώνει» τις τουρκικές διεκδικήσεις

26/05/2022 - 15:45
Τσαβούσογλου
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ξεκάθαρη απειλή Τσαβούσογλου: «Δεν θα μπλοφάρουμε αν συνεχίσετε να εξοπλίζετε τα νησιά, θα σας κυνηγάμε»

26/05/2022 - 13:15

Διαβάστε Επίσης

TB2 Bayraktar: Η Λιθουανία μαζεύει χρήματα για να αγοράσει ένα τουρκικό UAV και να το δώσει στην Ουκρανία

Συνεχίζει το ίδιο βιολί η Τουρκία: «Η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο»

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο δημιουργεί νέα στρατιωτική διοίκηση στη μεθόριο με την Ουκρανία

Ρωσία: Kαθαιρέθηκαν 115 στρατιωτικοί που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην εισβολή στην Ουκρανία

Ουκρανία: Αλλαγή στην δυναμική της μάχης – Χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες προελαύνουν στα ανατολικά

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο – Μία εμπλοκή με τουρκικά F-16

Spike: Το Ισραήλ απέρριψε το αμερικανικό αίτημα για παράδοση αντιαρματικών πυραύλων στην Ουκρανία

Πούτιν: «Η Δύση δεν θα καταφέρει να αποκόψει τη Ρωσία από τις δυτικές τεχνολογίες»

Top News

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ηχητικό ντοκουμέντο από άλλο ένα επεισόδιο της Τζωρτζίνας

Πανεπιστήμια: Καταργούνται οι φοιτητικές παρατάξεις - Όλα όσα αλλάζουν με το νέο νομοσχέδιο

Μετάλλαξη Όμικρον: Έφτασε στην Ελλάδα η υποπαραλλαγή Όμικρον 4 (ΒΑ.4)

Πάτρα: Απαντήσεις για το θάνατο της Τζωρτζίνας έδωσε στην ανακρίτρια ο ιατροδικαστής

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert