Oι Τούρκοι διαθέτουν χρυσό 117 δισ. δολαρίων!!

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
      Σε αδιανόητα επίπεδα έχουν φτάσει τα αποθέματα χρυσού που κρατούν οι Τούρκοι στα σπίτια τους. Σύμφωνα με την έκθεση της κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας , οι Τούρκοι διατηρούν «κάτω από το μαξιλάρι τους» όπως γράφουν οι Τουρκικές εφημερίδες χρυσό αξίας περίπου 117.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων!!
      Τα συνολικά συναλλαγματικά αποθέματα της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας είναι λιγότερα από το ποσό αυτό και φτάνουν τα 108.7 δισεκατομμύρια δολάρια.
      Ένας από τους βασικούς λόγους της τεράστιας ποσότητας χρυσού είναι η παραοικονομία, όπου οι γείτονες μας «βασιλεύουν». Αγοράζοντας χρυσό δεν δείχνουν την περιουσιακή κατάσταση τους σε κανέναν, καθώς οι χρυσές λίρες αγοράζονται ελεύθερα σε κάθε κοσμηματοπωλείο χωρίς την υποχρέωση δήλωσης στοιχείων. Ενώ η κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό τα οποία είναι προϊόν μαύρης οικονομίας, μπορούν να εντοπιστούν από την εφορία.
      Έτσι όλος ο πλούτος του παράνομου εμπορίου, της παραοικονομίας βρίσκεται στα σπίτια των τούρκων , σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας.