O Oικουμενικός Πατριάρχης στην κηδεία του Μπιράντ

"Βοηθούσε πάντα τη μειονότητα" δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τον τούρκος δημοσιογράφο.

O Oικουμενικός Πατριάρχης στην κηδεία του Μπιράντ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

  MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Στην κηδεία του γνωστού δημοσιογράφου της Τουρκίας Μεχμέτ Αλί Μπιράντ παραβρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος συλλυπήθηκε το γιο και την σύζυγο του.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο τζαμί Τεσβίκιγιε της Κωνσταντινούπολης για να πουν το τελευταίο αντίο στον Μπιράντ.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε πως « είχαμε δειπνήσει στο σπίτι του στις 9 Ιανουαρίου και ήταν μια αξέχαστη νύχτα για όλους μας. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα συνέβαινε αυτό. Όμως έτσι ήταν η κρίση του Θεού και πρέπει να την υπακούμε. Θα μπορούσε ο ίδιος να υπηρετήσει ακόμη περισσότερο στην τουρκική κοινωνία, στη διεθνή κοινότητα και στην παγκόσμια ειρήνη. Ηταν πολύ θαρραλέος και δημοκράτης. Πάντα υποστήριξε τα αιτήματα της μειονότητας. Του είμαστε υπόχρεοι.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέθανε ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. 

Γεραπετρίτης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Έχουμε μια δομημένη σχέση που αποδίδει απτά αποτελέσματα»

Την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων επαναλαμβάνει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.