Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν – Ακολουθεί το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

Ολοκληρώθηκε το τετ-α-τετ μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, το οποίο διήρκεσε για περισσότερο από μια ώρα.

Νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος συναντήθηκε με την ΠτΔ κ. Σακελλαροπούλου, με τον Ερντογάν να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι: «Θα συζητήσουμε πια βήματα θα κάνουμε σε όλα τα θέματα. Οι προετοιμασίες έχουν γίνει και βάζουμε τις απαραίτητες υπογραφές, θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με πιο λογικό τρόπο. Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο και για το μέλλον των δυο πλευρών να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο».

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα δεχθούν ερωτήσεις από δημοσιογράφους. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας με την συμμετοχή περίπου 30 Τούρκων και Ελλήνων υπουργών και αξιωματούχων. Αμέσως μετά σύμφωνα με πληροφορίες θα εκδοθεί κοινή δήλωση.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κυριάκος Μητσοτάκης, υπέγραψαν κοινή διακήρυξη των δύο χωρών, στην οποία συμφωνούν ότι πρέπει να συνεχιστεί το καλό πνεύμα συνεργασίας και να αποφεύγονται οι εχθρικές ενέργειες.

Φωτογραφίες Eurokinissi / Reuters