Παναγιωτόπουλος: Δεν θα ανεχτούμε κανένα τουρκικό ερευνητικό στα νερά μας

Σαφές μήνυμα ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα ανεχτούν καμία παραβίαση ελληνικού εδάφους έστειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Δεν μπορείς να καλείσαι σε διάλογο με όρους εκβιασμού, τέτοιο διάλογο δεν τον θέλουμε», απάντησε ο Υπουργός στο τουρκικό «τελεσίγραφο». Για να κάτσουμε στο τραπέζι με την Τουρκία θα πρέπει να αλλάξουν οι όροι, παρόλα αυτά «δεν έχουμε πρόθεση να κόψουμε τα κανάλια επικοινωνίας».

Η επιθετική ρητορική της Τουρκίας δεν βοηθά την κατάσταση.

Ο ΥΕΘΑ τόνισε πως παρά το προβλήματα, τα οποία από την εποχή της κρίσης είναι πολλά και έπληξαν και τα ένοπλα σώματα, η Εθνική κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Δεν υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι η Τουρκία θα σταματήσει τις γνωστές προκλητικές συμπεριφορές, αλλά η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το οτιδήποτε.

Όσον αφορά τις τουρκικές εξαγγελίες για έρευνες νοτίως της Κρήτης, ο κ. Παναγιωτόπουλος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, «η  ύπαρξη τουρκικών ερευνητικών σκαφών σε ελληνικά ύδατα αποτελεί παραβίαση της Εθνικής μας κυριαρχίας και δεν θα την επιτρέψουμε!»